Levensstroom

Home | Contacteer mij |
Kortrijk Gullegem

Levensstroom, praktijk voor psychotherapie, mindfulness, heartfulness, hartcoherentie, Centering en massages

stressEraser

StressEraser

Jouw persoonlijke coach bij stress

"Mijn clienten zijn zeer enthousiast en vinden hun "hartmobieltje" praktisch. Ze voelen zich binnen enkele weken al een stuk beter en gelukkiger"

 

drs. Kees Blase,
medisch fysicus, expert in hartcoherentie

 


Verminder gemakkelijk je dagelijkse stress en vergroot je stressbestendigheid

De Stresseraser is een klein, handig biofeedback apparaat met een aluminium robuuste behuizing van 10 cm x 7 cm x 2 cm. Het heeft een ingebouwde infrarood vingersensor die aan de hand van je hartslag op het LCD scherm een bepaalde patroon zal tekenen. Het is geen hartslagmeter dus de golven die je ziet hebben niks met je hartslag te maken maar met je hartvariabiliteit. Het is een meetapparaat dat het patroon van je coherentie meet. Dit biofeedback apparaat is een indicator voor stress en het is dan ook ontwikkeld om je te helpen beter met stress om te gaan.

Het Stresseraser apparaat sluit perfect aan op je ademhaling en begeleidt je moeiteloos om op het juiste moment  in- en uit te ademen. Aan de hand van een pieptoon wordt je verwittigd wanneer je moet uitademen en zo krijg je een regelmatig adempatroon. Als je dat regelmatig oefent heeft dat een positief effect op je emotionele beleving en het omgaan met stress.

incoherent hartritme coherent hartritme
Bij een incoherent hartritme ziet de figuur op het display er hoekig en onregelmatig uit Bij een coherent hartritme ziet de figuur op het display er fraai uit met een regelmatig golfpatroon

De symbolen op het LCD scherm

Met dit apparaatje kun je direct aan de slag, het is simpel en door de punten (de blokjes in de figuren hierboven) die je kunt verdienen wordt het nog wat uitdagend ook. Het maakt het wat speels.

LCD scherm biofeedbackapparatuur

De StressEraser maakt gebruik van eenvoudige biofeedback symbolen – blokjes en driehoeken – om je ademhaling te begeleiden. De driehoeken duiden op de "piek" van een golf, dat wil zeggen de snelste punt van je hartslag in uw HRV-cyclus.

Blokjes of vierkanten geven een scoresysteem voor je golven, zodat je weet wanneer je gefocust bent en goed ademt.

 

 

Video stresseraser

Bekijk het instructiefilmpje hieronder over de werking van de stresseraser en het bereiken van hartcoherentie

http://www.stresseraser.nu

De Stresseraser heeft een mooie robuuste aluminiumbehuizing en werkt op 2 AAA batterijen van 1,5 V. Er is een Nederlandse gebruiksaanwijzing bij, en een zwart hoesje om het toestel in op te bergen.
Het is geregistreerd bij de FDA (de Amerikaanse Food and Drug Administration) met indicatie voor "Ontspanning, relaxatie en spanningsvermindering."

Helaas wordt de Stresseraser door de fabricant niet meer geproduceert en kan je deze niet meer bestellen. Als alternatief kan ik jullie de Kyto biofeedbackapparatuur voor Nadroïd, de iPhone, iPad, iPod aanraden...

Voorpagina | Overzicht | Algemene Voorwaarden | Privacybeleid | Contacteer Levensstroom | © 2007 - 2020 Levensstroom | Routebeschrijving |

Nijverheidslaan 21, 8560 Gullegem | 056 323969