Levensstroom

Home | Contacteer mij |
Kortrijk Gullegem

Levensstroom, praktijk voor psychotherapie, mindfulness, heartfulness, hartcoherentie, Centering en massages

dans de 5 ritmes

Souldance

Dans de vijf ritmes en opleiding massage en centering

De verbinding tussen dans en massage is prikkelend voor het lichaam en de fantasie
en openend voor het hart.
Hoe zou het voor jou zijn om mee te reizen naar de ruimte waar dans en massage elkaar raken?
Daar waar voluit stromende dansenergie een massage is voor hart en ziel
en waar voluit stromende massage-energie is als een dansende ontmoeting.

In Souldance te Moorsele volgde ik een opleiding massage van 2 jaar en de opleiding Healing Arts (2 jaar) welke een specialisatie of professionele aanvulling is die ingepast kan worden in mijn huidige werksfeer als transpersoonlijk psychotherapeut.
Het is tevens een diepgaand groeiproces naar mezelf, een ontdekkingstocht naar de eigen kwaliteiten en hoe ik in verbinding sta met anderen.

Aandacht voor het persoonlijk groeiproces
En er werd tijdens deze opleidingen vooral aandacht besteed aan het ontdekken en bewust worden van het fysieke, emotionele, energetische en mentale lichaam. We krijgen zicht op onze persoonlijke processen en blokkades.

Massage
We leren er uitgebreid verschillende massagetechnieken o.a. Californische massage, Chakra massage, enkele technieken uit de Haptonomische massage en cranio sacrale massage en specifieke technieken om de organen te benaderen.

Aromatherapie
Er wordt gemasseerd met oliën en gedurende deze opleiding wordt er gekozen om uitgebreid in te gaan op de aromatherapie en het gebruik ervan in de massage. Er is een volledige studie van de etherische en de basisoliën. Hun werking, specifieke eigenschappen, de samenstellingen en verschillende vormen van toepassingen worden belicht. Tevens is er een luik: etherische oliën en archetypen.

Dans Vijf Ritmes
De vijf ritmes™ zijn een actieve manier om jezelf te leren ontspannen en je lichaam te verkennen. Via de ritmes heb ik mijn eigen lichaam beter leren kennen, contact leren maken met mijn emoties en gevoelens, leer ik hoe en waar in mijn lichaam spanning werd vastgehouden. De 5 ritmes is een ontdekking van je verdriet, je boosheid, maar ook je vreugde, verlangens, je kracht en extase. Je ervaart op welk lichaamsdeel veel oordelen, gedachten en onrust geprojecteerd zijn. Het is een uitstekende manier om te gronden en geaard te zijn, terug thuis te komen in je eigen lijf. Lees meer over de vijf ritmes.

Centering
Vanaf sep 2009 volgde ik bij Souldance nog de 4 jaren opleiding Centering. Het is een ervaringsgericht traject en leert je ook hoe je een cliënt zijn levensproces kunt benaderen en ondersteunen. Centering® is zowel een model als een methode die gestoeld is op de holistische visie en levenswijsheid van ‘the wheel of life’.

Het start vanuit het fysieke, meest tastbare lichaam. Je leert spanningen op te sporen in het fysieke lichaam en het te ondersteunen om zich te openen door in te werken op de beweeglijkheid van organen, klieren, fasciën, botten, wervelkolom en zenuwstelsel. Vervolgens leer je emotionele en mentale blokkades in het lichaam op te sporen en het proces van loslaten te begeleiden. Daarnaast wordt je getraind om de cliënt te helpen zicht krijgen op de blokkades die hen tegenhouden om hun zielskwaliteiten neer te zetten.

 

Voorpagina | Overzicht | Algemene Voorwaarden | Privacybeleid | Contacteer Levensstroom | © 2007 - 2019 Levensstroom | Routebeschrijving |

Nijverheidslaan 21, 8560 Gullegem | 056 323969