Levensstroom

Home | Contacteer mij |
Kortrijk Gullegem

Levensstroom, praktijk voor psychotherapie, mindfulness, heartfulness, hartcoherentie, Centering en massages

wandelmachine: ervaringen

Hoe zou het zijn met... de chimachine (wandelmachine)

Ervaringen en getuigenissen

Je hebt misschien al eens gehoord van Tai Chi en zo, maar de chi machine? Enkele Bekende Vlamingen zijn er alvast goed vertrouwd mee, zo blijkt: Het Nieuwsblad meldde op 25 juli ‘09 dat Koen Wauters dit redelijk ongekend toestel wel eens pleegt te gebruiken, meer bepaald tijdens de 24 uren van Spa...


Ervaringen

Hallo beste Dirk,

Feitelijk ken ik de chi machine sinds jaren, toen was het pas in de markt gekomen, in Duitsland. Toen kende ik een zeer lieve dame die het programma volgde in Köln en kocht een chi machine om therapie verder aan te bieden. Ik heb zelf de machine getest bij haar en was direct van overtuigd, het werkte heel goed en zeker tot diepe niveau's. Tegenwoordig heb ik regelmatig energie tekort en constante vermoeidheid en zo ik dacht aan de chi machine. Dit zal me verder kunnen helpen om meer balans in lichaam en geest te krijgen. Ik ben ik zeer blij en dankbaar dat ik het nu kon bestellen. Het opbouw van tijd en frequentie heb ik al gelezen, het is zeer fijn dat de handleiding er ook mee geleverd wordt.

Carola 27 juni ‘19


'Koen Wauters nestelt zich languit op de bank, zodat zijn voeten bijna in de buurt van een vreemdsoortig toestel komen. 'Dat is de chi machine', legt Van Hooydonk uit. 'Ook Kim Clijsters gebruikt dat. Een Japanse uitvinding van 40 jaar geleden, maar als je er je benen in legt, voel je je bloedcirculatie zelfs tot in je vingertoppen.'

Het Nieuwsblad: 25 juli ‘09


Totaal onverwachts waren mijn rug- en heuppijnen, die al twee jaar in toenemende mate aanwezig waren, na enkele weken helemaal verdwenen. Ik voelde ook dat mijn heup en lage wervelkolom geleidelijkaan een andere stand kregen en de weken daarna voelde ik ook mijn nek verbeteren. Na een controle bij een collega bleek dat m’n bekken, die al tijden scheef stond, nu recht was. Ik gebruik nu de Chimachine 1 of 2 keer per week, en m’n heup en rug zijn prima. Na mijn positieve ervaringen vroeg ik aan mijn patiënten dit toestel even te testen en tot m’n verbazing had bijna iedereen een verbetering aan de wervelkolom na 1 x schudden. Scheve bekkens kwamen recht. Het aantal behandelingen daalde tot ongeveer de helft. Ik heb toen de chi machine in eigen verkoop genomen. Het is een onderdeel geworden van mijn werk in mijn praktijk en cursuscentrum.

Djie Keng


Hallo Dirk,
Gefeliciteerd met je fantastisch mooie en leerrijke site! Een reactie op de aankoop van de chi machine bij jou. Ik ben hier supertevreden over! Ik had last van vocht in de benen en had ook al jaren last van pijn in de onderrrug. Ik gebruik de chi machine dagelijks en het fantastische is dat ik helemaal geen last meer heb van vocht in de benen en ook mijn pijn in de onderrug is volledig weg! En dit allemaal door gewoon 15 minuutjes per dag zalig te genieten! Dankjewel!
Groetjes,

Kathleen


Ik heb al gedurende jaren problemen met mijn rug, zie hieronder mijn situatie kort geschetst:

Ik ga al gedurende een 10 tal jaren geregeld naar de chiropractor om mijn rug los te zetten als ik wat problemen had. Verleden jaar had ik nog een zeer ernstige hernia, met verlammingsverschijnselen. Door afwisselend chiropractie en osteopathie te doen soms 2 x per week ben ik er min of meer van afgeraakt. Toen ik dit jaar enkele maanden geleden terug last kreeg van mijn onderrug was ik opnieuw genoodzaakt om bovenvermeld schema te volgen om min of meer te kunnen blijven werken.

Ik werd dan 2 jaar geleden ook nog geconfronteerd met een zeldzame spierziekte nl. Myasthenia Gravis (MG, ernstige spierzwakte). Door deze aandoening is het verboden spierverslappende middelen te gebruiken voor de problemen die zich voordeden met de rug.

Iedere keer als ik op bezoek was geweest bij een osteopaat of chiropractor was mijn rug wel los maar na 1 of 2 dagen was dat al terug voorbij. Ik heb zo al ontelbaar veel keren dergelijke behandelingen laten uitvoeren met slechts tijdelijke verbeteringen en de kosten worden daar niet van terugbetaald behalve de eerste 5 keer een 10 euro. Dus dit is een dure zaak, maar als een mens pijn en problemen heeft zou hij van alles doen om dit te verzachten.

Ik heb de chi-machine of wandelmachine leren kennen door een lotgenote (die ook MG heeft en rugklachten had) die dit al gedurende een tijd gebruikt en zeer positieve resultaten mee heeft. IK heb dan contact opgenomen met jouw daar ik de gegevens doorgekregen had van die vrouw. Bij onze eerste aangename kennismaking was het voor mij al relatief duidelijk dat de chi-machine een meerwaarde zou worden voor het loswerken van mijn rug. Ik kreeg de kans de machine gedurende een maand uit te proberen op huurbasis en na die maand heb ik met veel plezier dit toestel aangekocht.

Ik ben er iedere dag 15 minuten gaan opliggen en dit zijn mijn ervaringen: Na enkele dagen was er al duidelijk een verbetering merkbaar. Na een 10 tal dagen was mijn rug al voor zo'n 80% los gekomen. Na een maand ben ik zo goed als volledig los in mijn onderrug. Ik ben in deze eerste maand niet één keer naar de chiropractor of osteopaat geweest! (ben wel eens preventief gegaan na één maand, maar als de rug eenmaal los is dan zal het los blijven niet voor 2 dagen maar voor een hele periode!) Door mijn aandoening van MG kan ik niet meer intensief sporten of grote inspanningen doen, met dit toestel ben je in beweging door enkel ontspannen er op te gaan liggen. Het heeft een zeer aangenaam gevoel, zeker nadat het gedaan heeft met schudden. Dan komt er een zalige tinteling door geheel mijn lichaam.
Ik heb met mijn huisdokter dit toestel besproken en hij kende het niet, maar hij is er wel heel positief over en heeft het ondertussen al aanbevolen aan andere patiënten. Ik ben ondertussen ook nog één keer bij mijn chiropractor geweest om een extra duwtje te krijgen om nog comfortabeler te zijn en ook zij was positief over mijn gebruik van de chi-machine. (zij overweegt het toestel in haar praktijk aan te schaffen om voorbereidend de rugspieren en wervels al los te krijgen voor een behandeling) Zij kon vaststellen dat mijn rugspieren zeer soepel zijn en ik een grote vooruitgang heb geboekt sinds ik het toestel heb.

Het is voor mij een zeer nuttig en aangenaam toestel die ik nu al niet meer zou kunnen missen, het maakt de spieren en wervels terug los en als je al wat rugproblemen gehad heeft is dit een heerlijke vaststelling dat toestel te kunnen gebruiken!

Bedankt voor de aangename bijeenkomsten en het geven van het advies voor het gebruik van de chi-machine.

Wim


In augustus 2003 kreeg ik te horen dat ik multiple sclerose had ik wist het al op voorhand want ik had op internet rondgesnuisterd en ja dat zal dat wel zijn en ik kreeg nog gelijk ook begot.
Op een bijeenkomst van MS patiënten was er iemand die daar stond met de chi machine.
Op dat moment heb ik het eens uitgeprobeerd maar ik zag er toen het nut niet van in.
Nu enige jaren verder heb ik het eens gaan uitproberen bij Dirk in Gullegem en ik was op slag verlost van mijn pijnlijke benen en nu gebruik ik dat dagelijks.

Ik ben begonnen met de Chi machine (Vitalizer) en sindsdien heb ik amper nog last van pijnlijke benen en kan ik veel beter rondlopen zonder veel pijn. Nu heb ik nog steeds geen pijnlijke benen. Ik kan ook beter stappen en maak minder gebruik van mijn wandelstok voor korte stukjes. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik mijn rolstoel kan buitengooien die kan ik niet missen.

Wat ik er zeker ook door krijg is grote honger, iets wat ik daarvoor bijna nooit had...

Linda


Een tijd geleden ging ik naar een alternatieve gezondheidsbeurs, en maakte kennis met de Sun Ancon Chi Machine.
Je mocht even proberen voor vijf minuutjes voor een klein bedrag. Ik meen dat het iets van vijf euro was.
Nieuwsgierig als ik ben, dacht ik, dat kan vast geen kwaad. Dat had ik goed gedacht, en heb er nooit spijt van gekregen.

De probeersessie was een succes, want ik ging er herboren van af.
Geen nek en rugpijn meer, ik heb me die hele dag zo ontzettend goed gevoeld.
Het heeft even nog een aantal maanden geduurd, want ze zijn niet goedkoop, maar ik heb er flink voor gespaard, want ik wist, dit apparaat moet ik hebben!

Toen ik genoeg geld had, heb ik hem besteld bij de vriendelijke mevrouw waar ik hem destijds ook heb mogen uitproberen, ik had al die tijd haar visitekaartje bewaard.

En nu elke dag in ieder geval ’s morgens even tien minuutjes op de Chi, en als ik zin en of tijd heb ’s avonds nog een keer.
Ik merk dat als ik hem ’s avonds nog een keer doe, ik nog beter en dieper slaap, ik kom uitgerust mijn bed uit.
En… het allerbelangrijkste, ik heb nooit meer last gehad van mijn rug en ook niet van mijn nek.
Ik kan hem alleen maar aanbevelen.

Milanne van Santvliet


Als verpleegkundige heb ik regelmatig last van mijn rug.
Om erger te voorkomen wanneer ik voel dat er een blokkering op komst is, gebruik ik deze machine met een fantastisch resultaat.
Het is zelfs zover gekomen dat ik ook zonder ruglast elke dag een kwartiertje uittrek om te ontspannen met de Chi machine.

Mijn echtgenoot die last heeft van zijn nek voelde eveneens een gunstig effect door dagelijks de chi machine te gebruiken.

Een aanrader voor wie regelmatig last heeft van loco-motorische blokkages en zelfs zonder kwaaltjes een uitstekende manier om even kort te ontspannen!

AH
Verpleegkundige UZ Gasthuisberg


Ik ben Sigrid A., kinesitherapeute, 45 jaar en moeder van drie tieners. Ik heb mijn hele leven pijn. De vroegste ervaring van pijn dateren vanuit mijn kindertijd. Er werd in de loop van mijn leven geen spectaculaire bevindingen gedaan betreft een diagnose. Ik heb mijn werk voortgezet op medicatie die niet leek te werken. Dat ik chronisch pijnpatiënt was werd duidelijk. De schade van mijn ruglijden werd pas rond mijn 42ste levensjaar bevestigd. Plots was het alle hens aan dek want ik vertoonde ernstige afwijkingen thv mijn ruggengraat en daarbij de bijhorende neuropathieën. Het was voor mij al jaren niet meer leefbaar maar het ontbrak me aan financiële middelen om er iets aan te laten doen. Toen ik verlammingsverschijnselen vertoonde werd ik in 2013 per direct geopereerd aan de onderrug en aan de nek. In beide gevallen hebben ze kunstbot geplaatst tussen de wervels en een implantaat om het geheel bijeen te houden. Die revalidatie vlotte goed...totdat ik fibromyalgie ontwikkelde en menig pijn weer terug keerde. Tevens in die periode stelde ze bij mij de erfelijke ziekte 'hereditaire hemochromatose' (ijzerstapelingsziekte) vast en daaraan gekoppeld ook nog diabetes mellitus type 2 (suikerziekte). De algemene lichaamsjeuk is een bijkomende reactie van mijn lichaam op mijn verplichte aderlatingen.

De verschillende ziektes en aandoeningen die ik opnoem manifesteren zich voornamelijk in oververmoeidheid en constante pijn in alle pezen, spieren en gewrichten. Duidelijk werd dat ik niet meer in staat was om te werken. Ik werd onlangs met pensioen gesteld wegens medische redenen. Mijn praktijk had ik reeds eerder moeten laten varen en werkte nog fulltime in het buitengewoon onderwijs. Ik heb nu dagen dat ik me verplaats in rolstoel of met krukken.

Zoals elke chronische zieke wordt kinesitherapie voorgesteld. Dit heb ik als zeer aangenaam ervaren daar mijn collega ontspannende massage gaf met relaxatieoefeningen. Door de aanhoudende besparingsmaatregelen van de regering werd mijn kinesitherapie afgeschaft en vervangen door een halfbakken oplossing.
De keuze was snel gemaakt. Ik ging op zoek naar alles dat mij doet ontspannen en bovendien een heel stuk goedkoper. Ik had reeds een jacuzzi (intense warmte van 40°C) gekregen van mijn schoonouders omdat mijn hart geen infrarood (droge warmte) aankan. Maar ik miste de beweging die ik vroeger had in mijn job. De chi machine leek voor mij de ideale oplossing. Je hebt de typische beweging in de ruggengraat die mij soepel houdt, en je hebt het ontspannende effect van de schuddingen. Ook meegenomen is uiteraard de ontgifting die mijn lichaam broodnodig heeft. Ik neem geen pijnstilling, enkel medicatie voor mijn suikerziekte en hart. Pijnstilling, zelfs uit groep 3 (morfine, oxycodone,...) heeft geen effect op me.

De eerste dag heb ik met moeite mijn kwartier uitgedaan op de chi machine. Het is absoluut waar dat je beter opbouwt! Scherpe steken in mijn wervelzuil deden mijn adem letterlijk stokken. Pijn aan mijn achillespezen had ik ook van het wennen aan het toestel. Vanaf dag 2 namen die symptomen vrij snel af en was het zalig om op het machine te liggen. Het werd voor mij een ochtendritueel waarbij ik mijn glazen water drink en een kwartiertje aan vervangende beweging doe.

Het effect na meerdere maanden? Het maakt me soepel in de morgen om op te kunnen staan. Ik heb een ontspannende manier om aan de dag te beginnen. Mijn ziektes zijn niet over maar wanneer ik voel dat mijn lichaam weer in crisis gaat (en volledig spastisch samentrekt) ga ik zelfs meerder malen per dag extra op de chi machine. Dit heeft tevens een positief effect op mijn idiopatisch oedeem in mijn benen.

Ik ken inmiddels de waarde van dit toestel voor mijn lichaam en wil er niet meer zonder. Het aangename is dat het infraroodlicht ervoor zorgt dat ik geen koude voeten krijg tijdens mijn behandeling. Ik lig het beste op een handdoek op een verwarmde vloer. Eens je lichaam gewoon is aan de chi machine lijkt de vloer geen pijn meer te doen aan mijn rug. De schuddingen zet ik op 125 en de vibraties op 12. Dat is dus mijn persoonlijke voorkeur. Wat het ontgiften betreft kan ik moeilijk een uitspraak doen, mijn bloedwaarden zijn sowieso niet goed. Maar wat wel enorm opviel was dat ik veel meer energie heb dan ervoren. Ik kan terug een beetje poetsen, kleine dingentjes doen in huis en tuin.

Ik hoop dat vele mensen die dit lezen overtuigd zijn in de aanschaf van dit toestel dat in onze Oosterse wereld een van de veelgebruikte en effectieve therapieën blijkt te zijn. Mocht ik mijn praktijk nog hebben had ik het beslist daar ter beschikking gesteld van mijn patiënten.

Na 1 jaar...

Inmiddels heb ik na mijn laatste aderlating mijn ontijzeringsfase voor hereditaire hemochromatose afgerond.  Echter ik was niet langer meer in staat om te stappen.  Ik verkeerde steeds meer in een toestand waar ik mijn rolstoel nodig had.  Wat blijkt maanden later, dat ik ernstige bloedarmoede heb.  Al mijn vitamines ben ik kwijt.  Enkel weten we nog niet of het te maken heeft met een leacking gut of gewoon door de veelvuldige verplichte aderlatingen.  Paleo is me bekend daar ik al jaren mijn verschillende dieten volg die er heel sterk op trekken. (morgen krijg ik een coloscopie om een en ander uit te sluiten).  Mijn vitamines worden nu per spuit toegediend.  
Het was inderdaad een ernstig stresserende situatie hier thuis.  Mijn geest lijkt er perfect mee om te kunnen, mijn lichaam blijft helaas crashen.  

Het uitte zich dan ook in ernstige pijnen, hoge spasticiteit, PDS, Hartritmestoornissen en alle symptomen van fibromyalgie en CVS in de hoogste graad.  Maar dat zijn we al gewoon om mee te leven.  Ik heb dan ook geen moeite met de aanvaarding. Zelfs mijn diabetes is een beetje gestegen door de stress.  Ondanks de vele medicatie die ik nodig heb voor hart, lever, darmen en bloedsuiker, weiger ik nog steeds medicatie tegen de pijn.   Ik heb alles reeds uitgeprobeerd van morfine tot  CBD-olie, niets helpt.  De pijn probeer ik onder controle te houden met meditatie, chi machine en warmte.

Ik heb dan ook zonder onderbreking dagelijks de chi machine gebruikt (in de slaapkamer).  Het toestel is nog even geruisloos als in den beginne.  Ik kan door mijn toestand niet meer op de grond liggen en dus voer ik mijn therapie uit op bed.  Dit is iets minder effectief maar het scheelt niet veel.  Als ik klaar ben met de therapie 2x kwartier 125tpm, vibratie 12), blijft het effect van energiestroom nog steeds even voelbaar.  Ik ondervind geen pijn in mijn rugimplantaten en de ontspanning kan ik onmiddellijk opwekken in mijn lichaam waardoor ik geen blokkades meer heb.  Echter mijn spieren reageren alsof ze even geradbraakt zijn als ik er af kom.  ze doen dus pijn en zijn erg stijf van de beweging.  Na een kwartier normaal bewegen wordt dat ook terug beter.   Dat heb ik er graag voor over want....zo zalig ontspannen dat ik terug naar beneden kom.  Het doet deugd.
Ik gebruik de chi machine gelijktijdig met een warmtematras en meditatie muziek.   Dit om zo weinig mogelijk pijn te ervaren.  Mijn eigen moment is een dagelijkse manier van leven geworden.  Dankzij deze routine lijkt het alsof ik weer iets meer energie heb om kleine dingen te doen.  Ik gebruik het dus om terug op krachten te komen midden in de dag.  Even ontspannen en de energiestroom op gang terug op gang brengen.

Sigrid Aerts