Levensstroom

Home | Contacteer mij |
Kortrijk Gullegem

Levensstroom, praktijk voor psychotherapie, mindfulness, heartfulness, hartcoherentie, Centering en massages

sun ancon Oxygen Exerciser

Verschillende chi massagers

Sun Ancon chi machine en de andere merken

De Chi Machine ® is een geregistreerd Trademark naam. Iedereen gebruikt de naam 'Chi Machine' doch het origineel toestel dat die naam gebruikt is SUN ANCON (oorspronkelijk bekend als Sun Harmony, de naam werd vele jaren geleden veranderd). Hieronder kan je lezen waarom Levensstroom heeft gekozen om niet de Sun Ancon te verkopen.

Een overgroot aanbod:

Chi Machines bestaan er overvloedig met creatieve namen zoals Footshaker, Swing Machine, Stress Buster, Exerciser 2000, Chi Swing, Chi Vitalizer, Chi Energizer, Exerciser Chi Massager, Ki Motion, Surge van Chi Zen, SunOxygen, Oxy Plus, en Chi Flow Machine uit bedrijven zoals Evergain, Cerebrex en LifeGea.

Het is niet zo dat alle deze toestellen slecht zouden zijn of minder goed zouden presteren. Er bestaan ook heel degelijke massagers naast de sun ancon zoals het toestel dat Levensstroom verkoopt. Maar er bestaan ook vele minder kwalitieve toestellen...

Andere toestellen:

Swing Evergain 308DL Swing machine Footshaker Stressterminator Oxyplus Footshaker Vitalizer
Chi Swing.
Swing Machine.
Chi Exercise Machine.
Chi Swing Machine.


Footshaker.
Stress Buster.
Evergain 308DL.
Aerobic Swim Exerciser.
Aerobic Lateral/Orbital Exerciser.
Stress TerminatorOxy Plus Footshaker.
OxyPlus Exerciser.
Chi Shaker.


Chi Vitalizer.
Chi Activator.
Chi Energizer.Footshaker Ki Motion TV Zen Surge of Chi SunOxygen
Footshaker.
Swing Machine.


Ki Motion.Zen Chi.
Aerobic Massager.
Chi Massager.
Chi Relaxerciser.
Surge of Chi.
Chi Exerciser.SunOxygen.

Een hoog percentage van deze imitatie toestellen keren terug wegens het veroorzaken van een verhoogde bloeddruk of rugpijn, en vele toestellen verbranden of breken binnen de eerste twaalf maanden. 99% Van de imitaties hebben plastieke delen. De originele Sun Ancon massagetoestel en het toestel dat Levensstroom verdeelt, zijn heel degelijk en helpen bij lage bloeddruk, verzachten rugpijn, en hebben geen interne plastieke mechanismen. Op sommige plaatsen vind je identiek dezelfde toestel als de onze, veel goedkoper... maar met plastieke onderdelen... Ze zijn van Chineese makelij...! Laat je dus niet verleiden door alleen het uiterlijk van de behuizing dat hetzelfde lijkt als onze foto's!

De kenmerken van de Sun Ancon Oxygen Exerciser

 • De Sun Ancon Oxygen Exerciser was rechtstreeks uit Dr Shizuo Inoue's werk gecreëerd in 1990, en is wereldwijd verspreid uitsluitend door HTE, de Taiwanese onderneming die Dr Inoue persoonlijk koos om hem te vertegenwoordigen.
 • Klinische onderzoeken werden uitgevoerd door de prestigieuze Flinders Universiteit in Adelaide gericht op de effecten van de Sun Ancon Chi Machine met betrekking tot overmatig vasthouden van vocht in de benen als gevolg van veneuze en secundaire Lymhoedema. De resultaten toonden verrassende gewichtsverlies, alsook de vochtbalans reductie. Dit werd bewezen door onderzoek van de controlegroepen die deelnamen. Andere parameters zijn gemeten op de bloeddoorstroming, lymfatisch transport capaciteit en de werking van het immuunsysteem.
 • Het origineel toestel heeft een vaste snelheid van 140/minuut en heeft geen variabele snelheden.
 • De acht-vormige beweging die het toestel maakt, treedt op wanneer de snelheid is ingesteld op circa 140 schuddingen / minuut. Sneller bewegen kan de perfecte achtvorm vertekenen, de bloeddruk kan verhogen, maar ook verwondingen en pijn aan de rug of de wervelkolom kunnen veroorzaakt worden.
  De originele Sun Ancon zet de beweging op ongeveer 140-145 cycli per minuut, die overeenkomen met de hoogste normale bloeddruk en tweemaal de hartslag. Gezonde mensen hebben een hartslag van 60 - 90 slagen per minuut. Als je dus maar 60 slagen per minuut hebt is 140 rpm van de Sun Ancon te snel! Sun Ancon is een Amerikaans product en het is in  Amerika normaal om je doel te bereiken... door het creëeren van angst. Helaas doet Sun Ancon dat ook.  Volgens hen is de theorie niet dat zieken en ouderen langzamer moeten gaan op de machine en sporters snel. Volgens ons is voor oude en zwakke mensen, maar zeker ook voor kinderen 140 toeren per minuut veel te hoog. 
 • Ouderen zijn meer vatbaar voor een hoge bloeddruk, en via de onregelmatige achtbeweging kunnen ze het doen stijgen. Voor sport mensen is het nodig om een lage bloeddruk te hebben en de chi machine op hoge snelheid zetten kan ook hun bloeddruk verhogen.
 • De Sun Ancon slingert op 140-145 cycli per minuut, hetzelfde snelheid als waarmee het natuurlijke ritme van de cerebrospinale vloeistof (CSF) beweegt. Ons advies is: wees voorzichtig met te hoge snelheden. Soms is 140 ook al te hoog!
 • De vleugel hoek (12 graden) zal de interne organen niet kwetsen.
  Uit medische testen is gebleken dat 10-12 graden geschikt is voor mannen en 12-15 graden voor vrouwen. Bijgevolg, 12 graden is geselecteerd als zijnde geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Een te hoge gemiddelde hoek kan schadelijk zijn voor de interne organen, terwijl een hoek die te klein is, niet effectief zal zijn.
 • Een nadeel is ook dat de enkelsteun van harde kunststof is wat minder comfortabel ligt voor de enkels.

Het succes van de Sun Ancon chi machine inspireerde vele andere bedrijven. Bijgevolg kwamen er tussen 2002 en vandaag reeds vele merken op de markt, met een grote variatie aan prijs en kwaliteit. Kijk dus eerst uit naar de kwaliteit van het toestel bij eventuele aanschaf.
De Sun Ancon chi machine wordt door Levensstroom niet verdeeld.

Levensstroom koos om een gelijkaardige massagetoestel te verdelen. Het apparaat is geïnspireerd op de originele Sun Ancon toestel. Het grote verschil is dat de snelheid regelbaar is, het heeft een zachtere voetsteun, biedt automatische programma's en heeft ook een lagere verkoopprijs! Ons aanbod in chi machines.