Levensstroom

Home | Contacteer mij |
Kortrijk Gullegem
voelend masseren

Dynamische Hapto relaxatie

Het voelend aanraken

Het belang van een goed ontwikkeld vermogen tot 'voelen' is nog niet zo lang als essentieel erkend.
In onze cultuur werd het voelen, het communicatieve vermogen ervan en het ervaren van het daarbij horende wezenlijk en wederkerig contact immers sinds lang miskend.

 


Definitie

Relaxatie of massage”: een weldadige vorm van aanraking die naast ontspanning ook de gezondheid van het lichaam bevordert.

Dynamisch”: het voortdurend in beweging houden van de cliënt in een vloeiende aaneenschakeling van gevarieerde handgrepen. Technieken die gebruikt worden zijn: wiegen, schudden, slingeren, veren, rollen, stretchen, afgewisseld met knedingen, strijkingen en fricties.

Haptonomie”: het Griekse woord Hapto betekent "ik raak aan, ik vestig een relatie, ik hecht mij aan...". Haptonomie houdt zich bezig met aanraken, voelen, direct lichamelijk contact. Dit tactiele contact heeft als kenmerk het helend, ontmoetend aanraken om de ander in zijn wezen te bevestigen.

Met deze massagetechniek staat het aanraken, voelen, en het direct lichamelijk contact centraal, met de ontwikkeling van het gevoelsleven. Vooral aan de gevoelsmatige betekenis van aanraken en voelen wordt veel aandacht besteed.

De dynamische massage die bij Levensstroom gegeven wordt, behelst een gezichtsmassage en bestaat uit maar liefst 18 verschillende technieken en handgrepen van hoofd, nek en schouders.

Keer terug

 

aanraking van hoofd

Zachte aanrakingen van gezicht, hals en schouders en zachtjes wiegen van je hoofd geven je een diep, zalig gevoel van ontspanning en welbehagen.