Levensstroom

Home | Contacteer mij |
Kortrijk Gullegem

Levensstroom, praktijk voor psychotherapie, mindfulness, heartfulness, hartcoherentie, Centering en massages

levenstroom

Hoe gaat een massage in zijn werk?

"In ons allemaal zit een diepgewortelde honger
die geen enkele hoeveelheid voedsel kan stillen.
Het is de honger naar de aanraking, naar het voelen.
Het is letterlijk huidhonger."

Sidney B. Simon


Verloop van een behandeling

Wanneer je voor de eerste keer komt hebben we voorafgaand een gesprek. Een uitgebreide anamnese of intakegesprek is altijd onderdeel van de eerste behandeling. In dit gesprek komen je wensen en verwachtingen ter sprake, jouw klachten over pijn, recente en oude blessures, sportbeoefening, getraindheid en medicijngebruik.

Tijdens de behandeling lig je op een massagetafel en omdat er met etherische oliën wordt gemasseerd, worden die lichaamsdelen ontbloot die behandeld worden. Je geniet al voelend, luisterend van ontspannen muziek en geurend van de heerlijke oliën.

Na de behandeling kan je nog even nagenieten. Wanneer het voor jou oké is, kan je je terug aankleden en wordt er nog even naar je ervaring geluisterd.

Het is vanzelfsprekend maar toch even melden dat er geen erotische massages gegeven worden!

Elke persoon is uniek

We hebben allemaal onze eigen levensgeschiedenis. Wanneer je voor een behandeling komt leg je dat niet even opzij, maar breng je jouw verhaal, geschreven in je lichaam en geest, mee op tafel. Vandaar dat bij een intake het van groot belang is te luisteren naar de vier niveau's van jouw leven:

  • Fysisch lichaam: Wat vertelt je lichaam? Zijn er klachten? Pijnen? Operaties? Breuken? Gewrichtpijnen? Darmproblemen? Allemaal belangrijk om weten vooraleer de masseur begint met de behandeling!
  • Emotioneel: Hoe voel je nu? Wat draag je zo lang mee? Stress? Angst...?
  • Mentaal: Gespannenheid kan veroorzaakt worden door herhalende, terugkerende negatieve denkpatronen, minderwaardigheidsbeelden, zelfkritiek,...
  • Energetisch: Wat voel je rondom jou? En in jou op energetisch niveau? Chakra's, energieveld,...

Deze verschillende niveau's beïnvloeden elkaar. Deze processen worden zowel door jezelf als door de omgeving buiten jou veroorzaakt.

ontspannende massage

Het eerste contact

Het eerste contact zal wellicht gebeuren langs de telefoon. Maar je kan ook per e-mail contact opnemen, hoewel dit het gemakkelijk afspreken van dag en uur niet bevordert. Je kan een afspraak maken voor een dag of een avond in de week of op zaterdag of zondag. Adresgegevens en contactformulier vind je elders op deze site.

De behandeling

Je bepaalt wat je wilt laten masseren. Dat kan een bepaald lichaamsdeel zijn, de achterzijde of voorzijde van je lichaam of een totale lichaamsmassage. Je kan voor één keer komen of voor meerder keren. Er zijn verschillende vormen van massages: Californische/Zweedse ontspanningsmassage met aromatische of etherische oliën, dynamische hapto-relaxatie, cranio sacrale massage, hot stone massage of een chakramassage.
Prijzen vind je in de prijslijst.

Interesse, aanvraag of vragen? Ga hier naar het aanmeldingsformulier of bel: 056/323 969