Levensstroom

Home | Contacteer mij |
Kortrijk Gullegem

Levensstroom, praktijk voor psychotherapie, mindfulness, heartfulness, hartcoherentie, Centering en massages

lichaamsmassages

Soorten lichaamsmassages

Hoe gaan we zo een waanzinnig ritme onderbreken?
Hoe gaan we onze krachten terug samenbundelen?
Door op te duiken uit een oceaan vol lawaai, uit de stress, uit de eenzaamheid?
Hoe zou het zijn om eens niet te doen, maar gewoon te zijn?
Hoe terug contact met onszelf opnemen?
Met degenen die ons leven delen en met degenen die we liefhebben?
Hoe gaan we onszelf verwennen?
Hoe gaan we ons laten gaan, heel eenvoudig ons ontspannen?
Zichzelf goed doen, zichzelf verwennen, van gedachten te wisselen,
Mindfull zijn, aandacht geven voor, niet voorbijlopen,...
Ontspannen, het lichaam voelen, zich laten masseren...

 


Een overzicht

Er zijn vele soorten massages. Californische, Ayurvedische, Lavasteenmassage, Zweedse, Shiatsu, Thaïse massages, Chocolademassage, energetische stoelmassage, drukpuntmassage, sportmassages... Veel technieken zijn van elkaar afgeleid, hebben oorspronkelijke, traditionele wortels, of zijn een samenvoeging van verschillende technieken.

Voor het aanbod bij Levensstroom te Gullegem (bij Kortrijk) klik hier.

De massages bij Levensstroom

In Levensstroom te Gullegem-Wevelgem bij Kortrijk zijn er verschillende mogelijkheden om je te laten masseren. Je kan kiezen voor ontspanning en relaxatie en dan is een combinatie van Zweedse en Californische lichaamsmassage bijvoorbeeld ideaal.

Erotische massages behoren niet tot mijn professionele bezigheden.

Zweedse massages

In de negentiende eeuw werd de Zweedse massage ontwikkeld door de Zweedse doctor en dichter Per Henrik Ling. Deze massagevorm is in het westen de bekendste massagetechniek...

lees verder

Californische massages

Dit is de zachtste techniek uit het gamma. Wegdromen met zachte, ontspannende muziek en opgenomen worden in de heerlijke geur van de etherische of aromatische oliën, terwijl je wordt gemasseerd en verwend. Klik op Californische massage voor meer informatie over de vorm en techniek die gebruikt wordt.

 

Voor prijzen zie prijslijst.

Chakra massages

Hier worden de chakra's één voor één gemasseerd. Dit is meer een energetische behandeling. Voor elke chakra wordt er een specifieke etherische olie gebruikt. Voor een beter begrip van de chakra's kun je best terecht bij een inleiding in de verschillende chakra's.

Cranio sacrale therapie

Cranio Sacrale Therapie is een zachte manipulatietechniek die helpt om disharmonieën in de beweging van schedelbeenderen, ruggengraat en heiligbeen te herstellen.

Hier krijg je een combinatie van energetische behandeling en enkele cranio sacrale technieken. Het accent ligt hier op ontspanning en eventueel naar verdere kennis van jezelf: je functioneren fysisch, welke klachten zijn er, hoe werkt dit op je emoties, welke mentale processen brengen je uit balans, wat kun je er aan doen. In de mate van het mogelijke wordt er gekeken naar wat er nu op de voorgrond is en kan deze technieken je helpen jezelf beter te kennen.

Dynamische Hapto relaxatie

Zachte aanrakingen van gezicht, hals en schouders en zachtjes wiegen van je hoofd geven je een diep, zalig gevoel van ontspanning en welbehagen. Lees meer bij haptorelaxatie.

Wat er bestaat aan aanbod her en der...

 • Zweedse en Californische massages
  voor meer informatie zie californische massages
 • reflexologie
  of reflexzonetherapie is de stimulering van reflexpunten op de handen en voeten. Er wordt er van uitgegaan dat deze zones corresponderen met de verschillende lichaamsorganen.
 • sportmassage
  voor sporters om zich voor te bereiden of te recupereren van een wedstrijd of training. Om betere sportprestatie te leveren of ter bevordering van herstel na een blessure.
 • shiatsu
  een Japanse lichaamstherapie waarbij de vingers, duimen en handpalmen met lichaamsgewicht worden gebruikt om druk (dus geen wrijving of kneden) uit te oefenen op bepaalde plaatsen op het lichaam.
 • stoelmassage
  zoals de naam het zelf zegt wordt dit gegeven op een speciale, ergonomische stoel.De masseur oefent druk uit met de ellebogen, vingers, handen, handpalmen op hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen waardoor blokkades worden opgeheven en zwakke plekken worden versterkt.
 • cranio-sacrale therapie
  voor meer info zie op deze website
 • dynamische hapto relaxatie
  voor meer info zie op deze website
 • bindweefselmassage
  is een intensieve massagetechniek, gericht op het herstelvermogen van de huid. Het wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de huid en de spieren bevindt. De doorbloeding in het bindweefsel wordt geactiveerd waardoor de aanmaak van collagene- en elastine vezels wordt gestimuleerd. Het werkt celvernieuwend, de huid gaat er steviger en jonger uit zien. Zeer geschikt voor oudere mensen.
 • lymfedrainage
  is een manier om de afvoer van afvalstoffen naar de bloedsomloop en om regeneratie van het lymfestelsel te verbeteren.
 • triggerpoint behandelingen
  Triggerpointmassage is een relatief nieuw. Een triggerpoint is een kleine verkramping in een spier die aanvoelt als een pijnlijke verharding. Deze verkrampingen spelen vaak een belangrijke rol bij talloze lichamelijke ongemakken. Bij triggerpointmassage worden deze 'spierknopen' opgezocht en gemasseerd. Één van de meest populaire methodes is die van Clair Davies, die auteur is van het Handboek triggerpoint-therapie. Binnen deze methode wordt gebruik gemaakt van korte diepe knedingen.
 • voetreflexologie
  dit is een behandelmethode die er vanuit gaat
  dat door het lichaam energiebanen lopen die onder andere in de voet eindigen.
  De reflexzones in de voeten corresponderen met botten, spieren, organen en weefsels.
  Door deze reflexzones te behandelen gaan er impulsen naar de betreffende plaatsen, waardoor blokkades kunnen worden opgeheven en de energie weer vrij kan stromen.
 • polariteitsmassage
  is ontwikkeld door dr. Randolph Stone. Hij ontdekte dat het lichaam net zoals de aarde, over polen beschikt die geladen zijn. Zo is de bovenkant van ons lichaam positief (+) geladen en de voeten negatieve (-). Door nu de polariteitsenergie langs de energiebanen te leiden door zijn handen op verschillende reflexpunten van het lichaam te leggen, brengt de masseur deze polen met elkaar in verbinding en kan de levensenergie vrij stromen.
 • Thaïse massages
  is sterk beïnvloed door yoga, Ayurvedische en Chinese geneeskunst. Het komt waarschijnlijk voort uit de Indiase geneeskunde en is wellicht ook nog beïnvloed door Chinese kolonisten. Net als andere oosterse geneeswijzen is het gebaseerd op de gedachte dat er energiekanalen door het lichaam lopen. Het wordt ook wel Thaise yogamassage genoemd omdat veel strekbewegingen lijken op yoga posities. Het wordt dan ook op de matras uitgevoerd, met kleren aan en zonder olie.
 • Ayurvedische massages
  Ayurveda vindt zijn oorsprong in de Indische cultuur en betekent letterlijk kennis (veda) van het leven (Ayur). Ayurveda is een eeuwenoude Indische levenswijze en geneeskunde.
  Ze wordt beoefent met geneeskrachtige oliën en is een van de belangrijkste therapievormen die de ayurvedische artsen en therapeuten vandaag de dag nog steeds gebruiken. Het is een volledige lichaamsmassage met olie op een massagetafel.
 • kruidenstempelmassage
  is oorspronkelijk een oosterse massagevorm. Het is een dieptemassage met warme en/of hete kruidenbundels die bestaan uit zowel reinigende, activerende als ontspannende kruiden en die een krachtige, helende werking hebben. Vroeger werden deze handgemaakte kruidenbuiltjes gedrenkt in warme oliën maar nu zijn samengesteld uit Europese kruiden omdat deze voor ons een minder "hete" werking hebben dan de Thaise kruiden.
 • hot stone
  is een warmtemassage waarbij door hitte en de 'druk' van de stenen diep doorgedrongen wordt in de spieren. Het masseren met warme stenen verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. De stenen die tijdens deze massagevorm worden gebruikt hebben een temperatuur van ongeveer 45°. De stenen die gebruikt worden zijn afgeronde basaltstenen, vulkanische stenen die door de eeuwen heen glad gepolijst zijn door water en wind.
 • holistic pulsing
  Bij deze massagesoort beweegt de masseur je op een zachte, natuurlijke en speelse manier in een bepaald ritme, waardoor kleine en grote golven door je lichaam stromen. Dit heeft een rustgevende invloed. Door de aanhoudende wiegende, strekkende en rollende bewegingen wordt je steeds dieper ontspannen.
 • zwangerschapsmassage
 • babymassage
 • oorkaarsen


californische massage

 

 

reflexologie of voetmassage

 

Thaïse massages