Levensstroom

Home | Contacteer mij |
Kortrijk Gullegem

Levensstroom, praktijk voor psychotherapie, mindfulness, heartfulness, hartcoherentie, Centering en massages

bloem in stilte

Mindfulness voor bedrijven

Mindfulness op het werk

"Aandacht is de energie waardoor we diepgaand naar ons lichaam,
onze gevoelens, percepties, mentale formaties en ons bewustzijn kunnen kijken
en duidelijk kunnen zien waaraan we werkelijk behoefte hebben
zodat we niet verdrinken in de zee van lijden."

Thich Nhat Hahn


Ontstressen op de werkvloer

Mindfulness wordt niet enkel voor klinische toepassingen gebruikt. Meer en meer zien bedrijven in dat zorg dragen voor het nu, automatisch zorg voor later impliceert.

Het thema 'aandachtstraining in bedrijven' wordt de laatste tijd meer en meer aan onderzoek onderworpen. En dit blijkt zijn positieve gevolgen te hebben. Naast de toename van betrokkenheid en de daling van mentale stress en psychosomatische stressklachten merken we dat werknemers creatiever en vooral authentieker aanwezig zijn op het werk.

te laat Bedrijven

Een bedrijf groeit en bloeit door de mensen die er werken. Door stress gaan mensen onder hun werkelijk niveau functioneren. Teveel energie gaat verloren in gehaast bezig zijn, piekeren, overmatig plannen, onjuist reageren in bepaalde stressvolle situaties. Soms gaan mensen er psychisch helemaal onderdoor met absenteïsme tot gevolg.

Mindfullness brengt mensen terug naar de aandacht in het hier en nu. Deze aandacht brengt hen dicht in contact met zichzelf én met de situatie waar ze zich in bevinden. Hierdoor gaat uw personeel performanter functioneren en niet langer tijd verliezen door stress.
Werknemers gaan zichzelf makkelijker aansturen en veel professioneler en vindingrijker actie ondernemen in moeilijke situaties. Leidinggevenden reageren niet langer overhaast, maar krijgen beter voeling met wat er écht leeft in hun team. Zij gaan adequater reageren op uitdagingen en gaan de situatie net iets beter kunnen inschatten.

Wilt u graag weten wat 'mindful at work' voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend, verkennend gesprek.

 

Aanbod1. Introductielezing
Tijdens deze lezing maak je kennis met Mindfullness. Gedurende 1 à 2 uur krijgen deelnemers te horen wat het is, zien ze de wetenschappelijke evidentie, doen ze een korte oefening en krijgen tenslotte een aantal praktische tips en adviezen mee. De groepsgrootte is onbeperkt.

2. Introductieworkshop
Tijdens acht dagdelen krijg je een compleet aangepast trainingsprogramma, compleet met oefenmateriaal, biofeedback, cd's en syllabus. Praktische oefeningen en persoonlijke feedback staan hier centraal.  We adviseren hier een groep van maximaal 15 deelnemers.


 

Voorpagina | Overzicht | Algemene Voorwaarden | Privacybeleid | Contacteer Levensstroom | © 2007 - 2019 Levensstroom | Routebeschrijving |

Nijverheidslaan 21, 8560 Gullegem | 056 323969