Levensstroom

Home | Contacteer mij |
Kortrijk Gullegem

Levensstroom, praktijk voor psychotherapie, mindfulness, heartfulness, hartcoherentie, Centering en massages

bloem in stilte

Literatuur over Mindfulness en aandachtstraining

Mindfulness boeken

Beter dan duizend holle woorden zonder zin
is een verstandig woord,
dat degene die er naar luistert tot kalmte kan brengen.

 

Boeddha


Mindfulness een klare kijk
Mindfulness, een klare kijk...
Dirk Vieren

Wat is mindfulness? Vanwaar komt het? Het is een combinatie van vipassana en cognitieve therapie, wat is vipassana dan? Wat is Cognitieve therapie? Hoe zit het 8-weken schema in elkaar? Wat is de onderlinge samenhang tussen de verschillende sessies? Op deze en nog veel meer geeft dit boek je antwoorden. Met tientallen verhalen, wijsheden, gedichten, tips om bepaalde oefeningen te doen,... wordt het geheel luchtig en leesvriendelijk verrijkt. Voor meer info, klik Mindfulness, een klare kijk,...
Mindfulness cd's

Cd's Mindfulness
Dirk Vieren

Deze cd's worden gebruikt tijdens MBCT trainingen. Er zijn vier cd's, samen in één box. Voor wie thuis wil mediteren en een stem als hulpmiddel wil gebruiken.
De oefeningen maken deel uit van het MBCT programma.

 David Dewulf: werkboek mindfulness
Mindfulness werkboek
David Dewulf

Met dit nieuwe boek leert u stap voor stap de mindfulness vaardigheden aan. Het boek combineert Mindfulness met sleutelementen uit de cognitieve psychologie en Mind/Body Medicine. De korte stukken en de afwisseling met citaten, verhalen en praktijkvoorbeelden maken het boek makkelijk te lezen. Toepassingen zijn o.a. stress, burn-out, emotionele intelligentie, positieve attitude, pijn, STAR-communicatie, grenzen, zelfzorg en preventie van depressie.
 David Dewulf: Mindfulness. Een pad van vrijheid
Mindfulness. Een pad van vrijheid
David Dewulf

Mindfulness is een meditatievorm dat de laatste jaren enorm populair geworden is in de Westerse wetenschappelijke wereld. Dit boek presenteert de ruimere structuur waarin Mindfulness al gedurende 2500 jaar floreert. Er worden oefeningen en praktische inzichten gebracht. Daarnaast worden er ook invalshoeken aangeboden uit de psychologie en de Mind/Body geneeskunde.
David Dewulf: mindfulness voor jongeren
Mindfulness voor jongeren
David Dewulf

Dit nieuwe boek voor jongeren en studenten brengt op een levendige manier alle kernelementen van mindfulness binnen hun leefwereld: conflict met ouders, een lief die het uitmaakt, examen, met de scooter gestopt worden door de politie, ...
Tientallen nieuwe handvaten worden aangereikt voor de aanpak van stress, faalangst, piekeren, onmacht, ergernis, sombere stemming, het niet meer zien zitten,... Ook emotionele reacties zoals verhitten en bevriezen met communicatiepatronen komen aan bod.

David Dewulf: mindfulness voor je kids
Mindfulness voor je kids
David Dewulf

Dit boek introduceert kinderen op een heel speelse manier in de wereld van mindfulness, aan de hand van een leuk verhaal met aangepaste oefeningen. Zowel ouders als kinderen maken kennis met Pol de Trol, Grommy en Hartenlief. Samen zetten ze een eerste stap naar meer rust en harmonie.

David Dewulf: mindfulness in je relatie
Mindfulness in je relatie
David Dewulf

Dit boek toont je stap voor stap hoe je een geschenk kunt worden voor elkaar. Met inspirerende teksten, concrete voorbeelden en praktische tips helpt David Dewulf je op weg naar meer evenwicht en diepe verbondenheid met je partner.

In dit unieke boek focust David Dewulf op de hartelijke houding zoals onderwezen door de Boeddha, de liefdevolle communicatie in de traditie van Thich Nhat Hanh en mindful seks geïnspireerd door de oosterse tantra. Een aanrader voor wie zijn relatie een plaats in zijn hart wilt geven.

Jon Kabat-Zinn: Handboek meditatief ontspannen
Handboek meditatief ontspannen
Jon Kabat-Zinn

Effectief programma voor het bestrijden van pijn en stress.
Dr. Jon Kabat-Zinn ontwikkelde aan de universiteit van Massachusetts een gedurfd en succesvol programma voor mensen die gebukt gaan onder zware stress. 'Handboek meditatief ontspannen' is gebaseerd op het trainingsprogramma dat zijn patiënten in de stresskliniek volgen, en is bestemd voor iedereen, gezond of niet, die zijn of haar beperkingen wil overstijgen en wil groeien naar hogere niveaus van gezondheid en welbevinden.
Bj�rn Prins: Mindful@work
Mindful@work
Björn Prins

Ondanks onze prestatiegerichte maatschappij is het toch mogelijk een andere werkethiek in te voeren die de productiviteit en het succes van een bedrijf op lange termijn alleen maar ten goede komt. In dit baanbrekende boek gaat Björn Prins op zoek naar een nieuwe invulling van de basisprincipes van mindfulness. Hij verheldert hoe je de samenwerking met je collega's gevoelig kunt verbeteren, hoe je los kunt komen van belemmerende patronen bij jezelf en in het werk en hoe je persoonlijke waarden kunt (her)ontdekken en integreren op de werkvloer. Mindful@Work is een uitnodiging om anders te kijken naar productiviteit en succes en reikt handvaten aan om op een authentieke manier in het leven te staan. De vele voorbeelden en getuigenissen van bedrijven bewijzen dat het mogelijk is om leven en werk in balans te brengen en zo tot duurzaam succes te komen. Een eyeopener voor werknemers én werkgevers, en een must-have voor iedereen die beter wil omgaan met stress op het werk.
Mercedes Wolters en Bj�rn Prins Mindful eating
Mindful eating
Mercedes Wolters en Björn Prins

Veel mensen die een dieet volgen, leveren een constant gevecht tegen hun gewicht en hun verlangens. Na een lange strijd stoppen velen er vroeg of laat mee en hervallen in hun oude eetpatronen. Mindful eating is een methode die je bewust leert omgaan met voeding. In dit unieke boek vertellen de auteurs hoe je de verworvenheden van mindfulness kunt toepassen op je eigen levensstijl. We willen immers allemaal gezond leven, en eten is daar een uitermate belangrijk aspect van. Mindful Eating betekent in de eerste plaats: meer aandacht voor jezelf en de manier waarop je in het leven staat.
Aandachtgerichte cognitieve therapie bij depressie: Segal Williams Teasdale
Aandachtgerichte cognitieve therapie bij depressie
Zindel V. Segal, J.Mark G. Williams, John D. Teasdale.

Een nieuwe methode om terugval te voorkomen
Dit boek biedt een vernieuwend programma van acht therapiesessies ter voorkoming van terugval bij patiënten met depressie. Het introduceert mindfulness in de reguliere psychotherapeutische praktijk. De auteurs combineren cognitie met emotie en plaatsen mindfulness in een raamwerk van principes en technieken van cognitieve therapie. Klinisch-wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels de effectiviteit van de methode bewezen.
Aandachtgerichte cognitieve therapie bij depressie laat zien hoe een therapeut cliënten leert een eenvoudige maar radicale verandering te bewerkstelligen in de beleving van gedachten en gevoelens die kunnen bijdragen aan een terugval in depressie. Ze beschrijven de theoretische basis van mindfulness, bespreken in detail gestructureerde groepssessies en bieden praktische informatie over de implementering van het programma, inclusief sessie-draaiboeken, handouts voor deelnemers, casus-voorbeelden en richtlijnen voor het opzetten van een eigen op mindfulness gebaseerde cognitief-therapeutische praktijk.
Pim Catry: mindfulness voor kinderen
Mindfulness voor kinderen
Pim Catry

Mindfulness is een manier van omgaan met mensen die bij volwassenen reeds zijn kracht al bewees.
De stap die we met dit boek willen zetten is deze ingesteldheid en oefeningen vertalen naar kinderen.
We nodigen zowel volwassenen, ouders en professionele begeleiders, als kinderen uit om samen te ademen, samen te groeien in ‘zijn’, met en voor elkaar.
Eckhart Tolle: De kracht van het nu
De kracht van het Nu
Eckhart Tolle

Om de weg te gaan die wordt beschreven in De kracht van het Nu dien je de indentificatie me je analytische geest en het daardoor gecreërde onechte zelf, het ego, te laten varen. We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. Je authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door je over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen.
Eckhart Tolle: De stilte spreekt
De stilte spreekt
Eckhart Tolle

Als je het contact met de innerlijke stilte in je verliest, verlies je het contact met jezelf. Wanneer je het contact met jezelf verliest, verlies je jezelf in de wereld. Je diepste besef van jezelf, van wie je bent, hangt nauw samen met innerlijke stilte. Dat is het ik ben dat dieper gaat dan naam en vorm.’ In korte, indringende teksten laat Eckart Tolle druppels waarheid en wijsheid in onze ziel vallen. Als we stil kunnen zijn, kunnen we deze stem, de stem van de stilte horen en ons door de stilte laten aanraken. Zo ontstaat in ons een woordenloos zijn, waarin ruimte is voor een onbevooroordeeld kunnen ervaren van wat is.
Paul Lenferink: Balance Breathing
Balance Breathing
Paul Lenferink

Adem en leef met hart en ziel

Ademen volgens de methode Balance Breathing leidt tot heling en transformatie.
In dit boek staat de meest krachtige en kortste weg beschreven naar werkelijk leven vanuit vitaliteit, vreugde en liefde in plaats van te moeten overleven.

Mark Epstein: Barsten zonder te breken
Barsten zonder te breken
Mark Epstein

Over loslaten in meditatie en psychotherapie
Al jarenlang belooft de westerse psychologie dat we tot een optimale persoonlijke ontwikkeling kunnen komen door het opbouwen en verstevigen van het ego. We zijn opgegroeid met het ideaalbeeld van een sterk, geïndividualiseerd zelf dat door bekrachtiging steeds meer vorm krijgt.
Mark Epstein kiest vanuit zijn psychiatrische kennis en zijn persoonlijke ervaring met meditatie voor een andere benadering. Zijn uitgangspunt is dat de westerse opvatting van het zelf ernstige gebreken vertoont, omdat geluk niet voortkomt uit het verkrijgen van materieel of psychisch bezit, geluk komt voort uit het vermogen om los te laten.
Matthew Flickstein: De zeven stadia van zuivering
De zeven stadia van zuivering
Matthew Flickstein

Een praktische kennismaking met de Visuddhimagga
Een verrassend heldere, goed uitgewerkte nieuwe presentatie van de boeddhistische kennis en wijsheid op het gebied van inzichtmeditatie. Het is een aanrader voor beginners en gevorderden op het pad van meditatie.
Frits Koster: Stress: wat kan ik er zelf aan doen.
Stress: wat kan ik er zelf aan doen
Frits Koster

Boeddhistische meditatieprincipes bij stresshantering en burnoutpreventie
Hoe we op een vaardige manier om kunnen leren gaan met de vele bronnen van stress, op het werk en in de privé-sfeer. De auteur richt zich daarbij vooral op hoe we zelf kunnen komen tot een vaardiger stresshantering en preventie van stressgerelateerde klachten.
Frits Koster: Bevrijdend inzicht
Bevrijdend inzicht (Boek + CD)
Frits Koster

Een kennismaking met boeddhistische psychologie en inzichtmeditatie
Op een eenvoudige en heldere manier beschrijft Frits Koster een aantal elementaire aspecten van het boeddhisme, zoals de vier Nobele Waarheden, karma en wedergeboorte.
inzichtmeditatie
Inzichtmeditatie
Frits Koster

Inleiding, instructies en geleide meditatie
Inleiding, instructies en geleide meditaties - deze informatieve cd biedt luisteraars de mogelijkheid thuis kennis te maken met de beoefening van inzichtmeditatie, één van de meest beproefde meditatietechnieken uit het theravada-boeddhisme.
Joseph Goldstein: Vipassana
Vipassana
Joseph Goldstein

Inzichtmeditatie als pad tot bevrijding
De auteur geeft gedetailleerde en op de praktijk gerichte instructies voor het beoefenen van vipassana- of inzichtmeditatie. De nadruk ligt daarbij vooral op het ontwikkelen en trainen van opmerkzaamheid en het gewaar-zijn van alles wat zich in lichaam en geest voordoet.
Joseph Goldstein & Jack Kornfield: Op zoek naar het hart van wijsheid
Op zoek naar het hart van wijsheid
Joseph Goldstein & Jack Kornfield

Het pad van inzichtmeditatie
Ontstaan vanuit de twaalf jaar lange samenwerking tussen beide auteurs in het begeleiden van intensieve meditatie-retraites over de gehele wereld. Het voert de lezer binnen in de geest van openheid en mededogen als de essentie van iedere waarachtige spirituele ontwikkeling.
William Hart, Het leven als kunst
Het leven als kunst
William Hart

Het leven als kunst met Vipassana meditatie
Zoals onderwezen door S.N.Goenka.
Hoe krijgen we rust in het hoofd? Hoe kan een agressieve bui tot rust komen? Met welke meditatie-traditie krijgen we werkelijk inzicht in de dingen zoals ze zijn?
Eén antwoord hierop en op soortgelijke vragen is: met Vipassana-meditatie, wars van alle religie, dogmas's en sekten. Gotama, de Boeddha zelf, heeft deze methode 2500 jaar geleden voor de wereld herontdekt. En hij onderwees de techniek als het universele antwoord op elk menselijk probleem.
Edel Maex, Mindfulness, in de maalstroom van je leven
Mindfulness
Edel Maex

In de maalstroom van je leven
Edel Maex, psychiater in het ZNA Middelheim, Antwerpen, geeft al jaren, aan steeds grotere groepen mensen, trainingen in Mindfulness.

edel maex: werken met mindfulness rechts boven
rechter afgeronde hoek container
links onder onder rechts onder
Werken met Mindfulness
Edel Maex

Aandachtsoefeningen in de maalstroom van je leven
Mindfulness is de nieuwe manier om beter te leren omgaan met de onvermijdelijke stress van het leven. In mindfulnesstrainingen zijn beelden heel belangrijk. Dit cd-boekje bundelt enkele toegankelijke mindfulnessoefeningen, gebaseerd op vijf kernbeelden, die je helpen om jezelf te ontspannen en innerlijke rust te vinden.
edel maex: werken aan mindfulness basisoefeningen rechts boven
rechter afgeronde hoek container
links onder onder rechts onder

Werken aan Mindfulness - basisoefeningen
Edel Maex

Basisoefeningen
In navolging van het eerste boek van Edel Maex verschijnen nu twee nieuwe cd-boekjes in de reeks "Werken aan mindfulness".

Met een cd om thuis te oefenen: Edel Maex begeleidt je stap voor stap in je mindfulness training. Het mooi vormgegeven en geïllustreerde boekje zorgt voor de nodige achtergrondinformatie bij de oefeningen.

edel maex: werken aan mindfulness houdingen
Werken aan Mindfulness
Edel Maex

Houdingen
In navolging van het eerste boek van Edel Maex verschijnen nu twee nieuwe cd-boekjes in de reeks "Werken aan mindfulness".

Met een cd om thuis te oefenen: Edel Maex begeleidt je stap voor stap in je mindfulness training. Het mooi vormgegeven en geïllustreerde boekje zorgt voor de nodige achtergrondinformatie bij de oefeningen.
Sharon Salzberg: Een hart zo groot als de wereld
Een hart zo groot als de wereld
Sharon Salzberg

Leven met aandacht, wijsheid en mededogen
Een bron van inspiratie in en een vurige aanmoediging bij het gaan van een spiritueel gerichte levensweg. In korte hoofdstukjes, met verhalen en anecdotes uit 25 jaar studie en onderricht in boeddhistische meditatie, laat Sharon Salzberg zien hoe het geluk dat wij zoeken verborgen ligt in de mogelijkheid ons hart te open voor anderen.
Jack Kornfield & Paul Breiter: een stille woudvijver
Een stille woudvijver
Jack Kornfield & Paul Breiter

De inzichtmeditatie van Ajahn Chah
Een ideaal vertrekpunt voor wie iets meer wil weten over boeddhisme. Maar ook voor wie hiermee reeds langer vertrouwd is, roepen Ajahn Chah's korte teksten en treffende gelijkenissen onverwachte momenten van diepe herkenning op.
Mindfulness en bevrijding van depressie
Williams Mark, Zindel Segal, John Kabat-Zinn & J Teasdale

Voorbij chronische ongelukkigheid
Ken je het wanhopige gevoel dat je niets voorstelt, mislukt bent, dat het leven geen zin heeft of dat er iets fundamenteel mis met je is? Heb je ooit een depressie meegemaakt? Het goede nieuws is dat er misschien helemaal niets mis met je is. Mischien doe je wel iets verkeerd. Negatieve stemmingen zijn op zich niet schadelijk, maar wel de manier waarop we erop reageren. Dappere pogingen om onszelf uit een depressie te trekken, houden ons juist opgesloten in de het leed dat we proberen te ontvluchten.
Angst beheersen met aandacht
Jeffrey Brantley

Een praktische gids voor het beheersen van angst, fobieën en paniek met mindfulness
Dit praktische en toegankelijke boek is bedoeld voor iedereen die minder te lijden wil hebben onder angst, fobieën, stress, piekeren, of paniek. Het biedt een programma voor aandachttraining waarmee je je angst- en paniekgevoelens onder controle zult krijgen, rust en kalmte zult vinden, en bewust het hier en nu kunt beleven zonder direct te oordelen.

Sharon Salzberg: Liefdevolle vriendelijkheid
Liefdevolle vriendelijkheid
Sharon Salzberg

Een ander perspectief op geluk
Liefdevolle vriendelijkheid is een grondige verkenning van de diepgaande betekenis van liefde, empathie en bekommernis. Het biedt psychologische inzichten met een werkelijk spirituele waarde, die ook praktisch bruikbaar zijn.
Voorpagina | Overzicht | Algemene Voorwaarden | Privacybeleid | Contacteer Levensstroom | © 2007 - 2020 Levensstroom | Routebeschrijving |

Nijverheidslaan 21, 8560 Gullegem | 056 323969