Levensstroom

Home | Contacteer mij |
Kortrijk Gullegem

Levensstroom praktijk voor therapie Mindfulness en massage: Kortrijk

kleur en stijladvies

Kleur- en stijlanalyse door een kleurenconsulente

Bij Levensstroom te Gullegem (Kortrijk)

De eerste indruk die de omgeving van je krijgt, wordt voor een groot deel be�nvloed door non verbale tekenen: je kleding, je houding, uitstraling en lichaamstaal. Bijzonder dus de kleur van je kleding en je stijl waarin je je kleedt bepalen je uitstraling. Wil jij weten hoe je je persoonlijkheid en uitstraling kunt verbeteren en een goede indruk kunt nalaten op anderen? Dan is deze workshop over kleuranalyse en stijladvies iets voor jou!

Prijs 30 € voor groepsworkshop - 60 € individuele workshop!


Kleurenconsulente

Workshop kleurenanalyse en stijladvies door een kleurenconsulente

Wil jij er pico bello uitzien de komende lente? Verander je look... verander je leven...

Lieve Melis is al verschillende jaren actief als kleur- en stijlconsulente. Lieve komt ons gedurende 3 uren 'mooi' verwennen. Deze VIP-namiddag gaat door ten huize van Levensstroom. Tijdens deze namiddag wordt iedereen persoonlijk geanalyseerd in haar kleuren en wordt bepaald welk kleurentype je bent.
Het eerste deel van deze workshop krijg je eerst uitleg over het begrip kleur. Wat is kleur eigenlijk? Welke betekenis geven wij aan het gebruik van kleur? Is kleur emotie? Vervolgens verkennen we de kleuren die je het meest flatteren op basis van de natuurlijke tint van de huid, haar en ogen. Je zult ontdekken wat de juiste kleuren met je doen: je ziet er jonger, frisser en stralender uit. Tevens leer je hoe je met de kleurenkaart kunt werken, hij is bijvoorbeeld erg handig voor je kledingkeuze. Dit alles met een kopje koffie en een stukje taart. Voor meer info over Lieve Melis: kleurenanalyse.

De eerste indruk: de beste versie van jezelf!

Je krijgt geen tweede kans om een eerste indruk te maken en de eerste indruk is belangrijker dan je denkt. Je omgeving maakt binnen de 7 seconden een eerste indruk van jou en dat bepaalt het gevoel of je al of niet te vertrouwen bent en hoe ze verder met je moeten. Jouw uitstraling heeft dus non-verbaal al een gans verhaal verteld, ook al heb je nog geen woord gesproken. Dus een goed voorkomen is zeerbelangrijk om er voor te zorgen dat dit de beste versie van jezelf toont!
Je uitstraling en je kleding bepalen voor een groot deel jouw imago: dit is de manier hoe anderen jou zien, ervaren en herinneren. Hoe wil je het best bij anderen overkomen?

Kleuranalyse

Kleuren hebben invloed op je uitstraling. Tijdens de kleuranalyse zul je ontdekken wat het effect is van verkeerd gekozen kleuren; ze kunnen je vermoeid en bleek maken. De juiste kleuren laten je er uitgeruster, frisser, jonger en stralender uitzien. Bovendien is niet de kleding die je draagt de eerste blikvanger; het is je gehele uitstraling.
Tijdens de kleurenanalyse gaan we kijken welke kleuren je het meest flatteren. Ons uitgangspunt is de natuurlijke tint van je haar, huid en ogen.
Er wordt gewerkt met het kleurensysteem dat 10 verschillende types onderscheidt. Na afloop van het kleur-advies krijg je een kleurwaaier. Daarin zitten 36 kleuren, zowel basis- als accentkleuren. In dit palet zitten altijd 2 of 3 kleuren, die voor jou heel speciaal zijn. Hoe persoonlijk kun je zijn?
Wij leren je ook, hoe je de kleurwaaier kunt gebruiken tijdens het shoppen.
Bij de kleur-analyse bekijken we ook welke kleurcontrasten bij je passen en in welke situatie of met welk doel je het contrast kunt gebruiken.

Het kleuradvies gaat uit van 4 basisseizoenen: herfsttype, wintertype, lentetype en zomertype. Er komen dus warme, koele, lichte, donkere, gedempte en heldere kleureigenschappen voor. Violet, rood, blauw, groen, grijs, geel en violet komen in alle vier seizoenen voor, maar bij elk met een andere mengeling en helderheid van de kleur.

kleuranalyse

Wat is dan zo bepalend om de juiste kleuren te dragen? De ondertoon van je huid (d.w.z. de niet zichtbare pigmenten die in de huid aanwezig zijn), je ogen en je haren bepalen waarom een kleur jou wel of niet staat m.a.w. welk seizoenstype u bent met welke kleur eigenschap. Een kleuranalyse duurt ongeveer 2 uur.

Wat kunt u concreet verwachten?

Eerst worden de kleuren van uw haar, ogen en huid geanalyseerd en besproken. Met de twee basiskleuren, goud en zilver, wordt er gekeken of je tot de warme of koude kleuren behoort. Info wordt ook gegeven over het subtype en wat dit juist inhoudelijk betekent.

Vervolgens gaat de kleurenconsulente met diverse gekleurde doeken bekijken wat kleur met je doet, de zogenaamde kleurenanalyse. Op deze manier wordt al snel duidelijk welke kleuren jou het meest positieve beïnvloeden, kortom hoe de juiste kleuren zorgen voor de mooiste uitstraling.

Na de doeken te leggen krijg je een gepersonaliseerd kleurenpaspoort (kleurenwaaier met 30 individuele kleurenstalen) met de juiste kleuren die precies bij jou passen! Op deze manier kan je onafhankelijk van de collectiegebonden modekleuren je eigen kleurenkeuze maken bij het shoppen.

Heb je de smaak te pakken gekregen dan kan je nog altijd met de kleurstyliste, als kers op de taart, gaan shoppen om samen een geschikte garderobe samen te stellen als personal shopping-assistant.

Lentetype? Herfsttype? Wintertype? Zomertype?
Ontdek het dankzij deze leuke workshop "kleur en stijladvies"!

Stijlanalyse.

Heel kort wordt ook even aandacht gegeven aan stijladvies. Er wordt iets verteld over lichaamseigenschappen en stijltype. Lichaamsbouw, figuurtype, proporties en gezichtsvorm zeggen veel over welk silhouet, welke kledingmodellen, stofsoorten en accessoires bij je passen. Misschien ben je romantisch, klassiek, creatief, exotisch, of zijn er nog andere mogelijkheden? Een tipje van de sluier wordt opgelicht over je persoonlijke stijltype.

Tarieven kleurenanalyse

Kleurenanalyse in groep: 30 euro (duur: ongeveer 3 uur). Exclusief kleurenpaspoort (35 €) die je vrijblijvend kunt bestellen.
Inschrijven: schrijf je hier in voor de kleuranalyse en stijladvies

Het is heel leuk om samen met een zus, vriendin of collega een kleurenanalyse te doen, want dan ziet u ook de ander in de spiegel i.p.v. uw eigen bekende gezicht. In dat geval wordt ook een groepsprijs gehanteerd.

Je kan ook kleuradvies krijgen op individuele basis. Prijs bedraagt dan 95 € incl. kleurenwaaier.

kies je kleur bij Levensstroom in Gullegem - Wevelgem bij Kortrijk

Voorpagina | Overzicht | Algemene Voorwaarden | Privacybeleid | Contacteer Levensstroom | © 2007 - 2019 Levensstroom | Routebeschrijving |

Nijverheidslaan 21, 8560 Gullegem | 056 323969