Levensstroom

Home | Contacteer mij |
Kortrijk Gullegem

Levensstroom, praktijk voor psychotherapie, mindfulness, heartfulness, hartcoherentie, Centering en massages

dirk vieren massagetherapeut mindfulnesstrainer hermes

Het gezicht achter Levensstroom

Wie is Dirk Vieren?

Dirk Vieren is Transpersoonlijk Psychotherapeut in een zelfstandig praktijk, Levensstroom in Gullegem (Wevelgem) nabij Kortrijk.

 

 

"In stromend water kun je je niet spiegelen, wel in stilstaand water.
Slechts wie innerlijke rust kent, kan anderen rust schenken."

Lao-Tse


Een oneindig verhaal

Het is begonnen met een vierjaren opleiding Transpersoonlijke Psychotherapie in Cheiron, het Opleidingsinstituut Voor Transpersoonlijke Psychotherapie te Mechelen. Nog tijdens mijn opleiding kwam ik in 2005 in contact met mindfulness. Omdat dit een prachtige combinatie was van Westerse psychologie en hedendaagse spiritualiteit was ik er zo geboeid door dat ik de opleiding als mindfulness trainer startte bij IAM, het Instituut voor aandacht en mindfulness, waar ik de 5 fasen doorlopen heb bij David Dewulf.
Vanaf 2007 ben ik dan erkend Mindfulness trainer en geregistreerd bij de Mindfulness beroepsvereniging vzw Moment in België. Het belangrijkste werk dat ik momenteel ook het liefst doe is mensen de weg te wijzen om te leren 'zijn', stoppen met het alsmaar van hier naar daar hollen van onze stemmetjes en ons af te stemmen op het nu-moment.
In juni 2008 verscheen van mijn hand het boek: Mindfulness, een klare kijk, Dirk Vieren, uitgegeven door Asoka. Dit boek is in mei 2010 aan zijn derde druk toe.

Ook in 2005 ging ik nog een andere confrontatie aan: lichaamscontact! Handen die huid voelen, handen die spieren losmaken, handen die aanwezig zijn, handen die de ander 'raken',... een twee jaar durende massage opleiding van massage tot Verbinding tot healing en 2 jaar The (he)ART of healing in Souldance te Moorsele. Tijdens deze opleiding maak ik voor het eerst kennis met dans en beweging als lichaamswerk, waardoor de cellen van mijn lichaam in beweging komen, emoties kunnen dansen en de adem zich kan uitleven. De dans van de 5 ritmes wordt een belangrijke fase voor mijn verder groeiproces. En zo heb ik geleerd dat ik niet alleen via meditatie de geest tot rust kan brengen maar de geest ook tot stilte en rust kan brengen door het lichaam te bewegen!
Zowel ontspannende massages als therapeutisch lichaamswerk combineer ik als massagetherapeut in mijn praktijk.

Daarna start ik in september 2009 een vierjaren opleiding centering eveneens in Souldance.
In Centering staat de interactie tussen het fysieke, emotionele, mentale en energetische aspect van het lichaam centraal. Wanneer we fysieke klachten hebben zijn deze voor 95% van emotioneel - mentale oorsprong. Tijdens deze opleiding verdiep ik mij in de bodyspirit, de wijsheid van het lichaam, leer nog meer via dans, beweging, ritme en adem emoties en energie in me los te maken. Mijn zoektocht naar het Licht incarneert zich meer en meer in mijn lichaam...
Als Centering Practitioner zal ik het lichaam gebruiken als ingangspoort om te weten welke emoties of  herhalende gedachten verbonden zijn met de klachten die iemand heeft. Spanningen worden in het fysieke lichaam opgespoord en door in te werken op de beweeglijkheid van o.a. organen, spieren, klieren, fasciën, botten en zenuwstelsel worden deze geopend.

centering practitioner

Maar mijn weg naar het hart groeit verder. Vanuit de visie en model van Centering bouw ik een training heartfulness uit. In 2014 behaalde ik een certificaat hartcoherentie waarmee ik in staat ben stressreductieprogramma aan te bieden m.b.v. hartcoherentie training.

Om de weg naar het hart verder te zetten begon ik in 2015 met een 3-jarige basistraining Zijnsoriëntatie: een levenspad voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling waarbij zowel de psychologische als de spirituele kant van onszelf wordt omarmd. Zoals de naam het al zegt, richt zijnsoriëntatie zich op het zijn; op wat er is. Het uitgangspunt in zijnsoriëntatie is: je bent al helemaal vrij, ruim, schoon, verlicht. Alleen zien we het niet zo. De aandacht verplaatsen van ons dagelijks doe-dingetjes, van bezig zijn met de dingen anders te willen leert de ervaring dat als we ruimte maken voor de ruimte en schoonheid in ons de beknellingen en beperkingen als vanzelf verzachten en oplossen. In therapie ga ik dan ook niets meer aan jezelf veranderen. De kunst wordt nu de Boeddha vinden achter de pijn... Want hoe meer we iets willen helen, genezen, veranderen, wat in huidige therapievormen veelal wordt gedaan, hoe sterker het juist wordt en hoe hardnekkiger het aan ons plakt.
Vandaar dat ik ooit graag de 3-jarige leraar opleiding in de zijnschool voor Zijnsoriëntatie in Utrecht wil volgen.

Het is een rijkdom te mogen realiseren dat je gewoon door rusten in zijn al verlicht bent...


Andere opleidingen die ik tussendoor volgde:

  • 2013 - 2014: leven vanuit je seksuele en liefdesbasis als man en vrouw: een groeitraject voor therapeuten, hulpverleners, begeleiders, coaches... begeleid door seksuoloog en psychotherapeut Maarten Ghysels.
  • 2014 - 2015: eveneens voor therapeuten en begeleiders: BLISS-traject door Sander Bloemendal. Aan de hand van de 5 karakterstructuren de seksuele ontwikkeling bij jezelf doorlopen en healing doormaken. Toepassingen naar eigen cliënteel.

Er is geen verandering van duisternis naar licht, van stilstand naar beweging, zonder emotie.
Carl Gustav Jung

Hermes

Voorpagina | Overzicht | Algemene Voorwaarden | Privacybeleid | Contacteer Levensstroom | © 2007 - 2020 Levensstroom | Routebeschrijving |

Nijverheidslaan 21, 8560 Gullegem | 056 323969