Tussen het
volhouden door

mag je best even uitrusten

lees meer  
bfg

Verras je geliefde

Samen genieten van
een duo massage

lees meer  

Laat stress zich
niet opstapelen!

Ontspanning is slechts een
telefoontje verwijderd!

lees meer  

Wat is masseren?

Massage is niet zo maar wat wrijven en strijken over het lichaam. Er is meer. Althans in de behandelingen die ik geef. Masseren houdt niet alleen in je eens lekker te ontspannen. Hoewel ontspanning meestal wel een gevolg kan zijn. En de meeste mensen hiervoor ook komen. Zeker bij een duo massage.

Ik werk ook vanuit een holistische visie, en benader de mens dus vanuit zijn lichaam, gevoel, denken én energie...

 • Er is eerst en vooral de fysieke aanraking: tijdens een relaxatiemassage wordt niet alleen de oppervlakkige huid behandeld. Ook het bindweefsel, spieren en organen worden gemasseerd. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en je komt tot rust en ontspanning. Een ontspanningsmassage heeft een spierversterkend effect, maakt blokkades los en verbetert de ontgifting van het lichaam door de sterke stimulatie van het lymfesysteem.
 • Niet zelden komen emotionele, vastzittende energie vrij bij een massage. Misschien zijn bepaalde emoties jaren opgesloten geweest in het lichaam waarnaar je lichaamsbouw zich gezet heeft. Door regelmatig voor een massage te kiezen kan er langzaam verandering komen, niet alleen fysiek, maar ook emotioneel. Het is al gebeurd dat iemand tijdens een massagebehandeling in verdriet komt, of kwaadheid voelt...
 • Aan deze emoties hangen ook vaak oude gedachtepatronen en denkbeelden vast die we moeilijk kunnen, willen loslaten. Bij massages leer je je overgeven, loslaten, je in het hier en nu begeven, in de chaos durven staan, van ik zie het niet meer zitten, ik weet niet meer wat te doen. Toch die overgave beleven... in het fysieke, in het emotionele, in het mentaal loslaten.
 • Ook je uitstraling zal veranderen. Veelal komt de gemasseerde persoon met een andere energie naar buiten. Hij/zij voelt zich vrijer, opener, losser, warmer, verbonden... De energetische verandering.
lees meer  

Massages bij Levensstroom

Bekijk de mogelijkheden

Overzicht massage behandelingen kijk hier  
Prijslijst kijk hier  
Maak een afspraak kijk hier  
Cadeaubon kijk hier  
Aromatherapie kijk hier  
Blog met massage artikelen kijk hier  

Prijzen

Sessies en trainingen

Massage voor 1 persoon
45 €per uur

Eén uur massage met etherische olie houdt in de achterzijde van het lichaam: rug, nek, schouders en benen. Met de voorkant er bij komt dit op 90 € voor 2 uur. Maar half uur is ook mogelijk (voetmassage, gezichtsmassage, handmassage) en 1u30.

zie prijzen  
Duo massages
50 €per persoon/uur

Ook hier verschillende keuzes: 1 uur, 2 uur, een arrangement van 2 uur voor de prijs van 60 € per persoon.

In duo vorm is het zelfs mogelijk een optie van 3u te kiezen of een trio massage, met 3 personen!

maak een afspraak  
Studenten
45 €voor 1 uur

Studenten en jongeren genieten van 5 € korting op elke massage behandeling. Kom je alleen: 40 €. Met zijn tweeën: 45 € voor 1 uur. Een arrangement van 2 u: 55 € per persoon. Vergeet niet je studentenkaart mee te brengen!

reserveer  
Massage zonder etherische oliën
40 €per uur

Massages kunnen ook zonder olie zoals een cranio sacrale massage, Haptodynamische gezichtsmassage, hot stone massage.

Kijk in de prijslijst voor de juiste prijzen

zie prijzen  
Relax met ontspanningstoestellen
7 €per sessie

Levensstroom heeft ook een aanbod aan relaxatie toestellen zoals chi machine, brainmachine, massagekussens,... Soms testen mensen deze eerst eens voor ze het willen aankopen. Maar je kan ze ook zo gebruiken puur om te ontspannen.

bekijk de toestellen  

Verloop van een massage behandeling

Het eerste contact

Het eerste contact zal wellicht gebeuren langs de telefoon of per e-mail. Je kan een afspraak maken overdag of op een avond in de week of op zaterdag of zondag. Met dit formulier kan je een behandeling reserveren. Lees zeker ook de adresgegevens na.

Het intake gesprek

Wanneer je voor de eerste keer komt hebben we voorafgaand een gesprek. Een uitgebreide anamnese of intakegesprek is altijd onderdeel van de eerste behandeling. In dit gesprek komen je wensen en verwachtingen ter sprake, jouw klachten over pijn, recente en oude blessures, sportbeoefening, training van je spieren en medicijngebruik. Welke soort massage je graag had gewild...

We hebben allemaal onze eigen levensgeschiedenis. Wanneer je voor een behandeling komt leg je dat niet even opzij, maar breng je jouw verhaal, geschreven in je lichaam en geest, mee op tafel. Vandaar dat bij een intake het van groot belang is te luisteren naar de vier niveau's van jouw leven:

 • Fysisch lichaam: Wat vertelt je lichaam? Zijn er klachten? Pijnen? Operaties? Breuken? Gewrichtpijnen? Darmproblemen? Allemaal belangrijk om weten vooraleer de masseur begint met de behandeling!
 • Emotioneel: Hoe voel je nu? Wat draag je zo lang mee? Stress? Angst...?
 • Mentaal: Gespannenheid kan veroorzaakt worden door herhalende, terugkerende negatieve denkpatronen, minderwaardigheidsbeelden, zelfkritiek,... Kan je gedachten loslaten? Of neem je ze mee op de massagetafel?
 • Energetisch: Wat voel je rondom jou? Voel je je leeg, uitgeput en uitgeblust? Of energiek en vol energie? Het energetisch niveau. Chakra's, energieveld,...

Deze verschillende niveau's beïnvloeden elkaar. Deze processen worden zowel door jezelf als door de omgeving buiten jou veroorzaakt.

 

De behandeling

Je bepaalt wat je wilt laten masseren. Dat kan een bepaald lichaamsdeel zijn, de achterzijde of voorzijde van je lichaam of een totale lichaamsmassage. Je kan voor één keer komen of voor meerder keren. Er zijn verschillende vormen van massages: Californische/Zweedse ontspannings massage met aromatische of etherische oliëndynamische hapto-relaxatiecranio sacrale massage hot stone massage of een chakra massage.

Interesse, aanvraag of vragen? Ga hier naar het aanmeldingsformulier of bel: +32 (0)56 444796

Tijdens de behandeling lig je op een massagetafel en omdat er met etherische oliën wordt gemasseerd, worden die lichaamsdelen ontbloot die behandeld worden. Je geniet al voelend, luisterend van ontspannen muziek en geurend van de heerlijke oliën.

Na de behandeling kan je nog even nagenieten. Wanneer het voor jou oké is, kan je je terug aankleden en wordt er nog even naar je ervaring geluisterd.

Het is vanzelfsprekend maar toch even melden dat er geen erotische massages gegeven worden!

Contra indicaties

Wanneer kan er niet worden gemasseerd?
voetmassage
 • Plaatselijke infecties van huid of gewrichten

 • – geen massage omdat je die door het masseren zou kunnen uitbreiden. – wel gebruikt de masseur de geneeskracht van de hand op kleding of verband.
De lichaamsdelen die niet in de buurt van de ontsteking zijn, kunnen met lichte strijkingen gemasseerd worden.
 • Besmettelijke huidaandoeningen (bv. herpes) – hier masseer je niet.

 • Vormen van huiduitslag (zoals eczeem, acne, steenpuisten, warmte-uitslag)

  – geen massages
  – wat wel kan is dat de masseuse de geneeskracht van haar hand gebruikt door kleding heen. De delen van het lichaam naast de uitslag die schoon zijn, kunnen wel gemasseerd worden om afvalstoffen uit het weefsel te verwijderen.

 • Zwellingen

  – niet masseren op de gezwollen gebieden
  – wat wel kan: de geneeskracht van je hand gebruiken.

 • Bloeduitstortingen

  – niet masseren op een bloeduitstorting
  –je kan wel masseren om de plek heen om zo het bloed beter te verspreiden.

 • Lichte cardiovasculaire aandoeningen (zoals spataderen)

  – niet masseren op de spatader, er ook niet naartoe masseren
  – wel kan je door aanraking healen

 • Ernstige cardiovasculaire aandoeningen (bv. aderontsteking en trombose)

  – niet masseren, want er zijn bloedstolsels die bij massage zou kunnen losgemaakt worden
  – wel kan de therapeut de geneeskracht van zijn hand gebruiken en healen.

 • Botbreuken en grote kneuzingen

  – geen massagebehandeling bij een gebroken bot of als er vermoeden van botbreuk is;
  – wel kan je de geneeskracht van je hand gebruiken, en troostende en zachte aanrakingen op andere lichaamsdelen toepassen.

 • Wonden en recente littekens

  – niet masseren 
  – wanneer de hechtingen minstens vier dagen verwijderd zijn kan het genezen van het litteken positief worden beïnvloed door dagelijks voorzichtig te masseren met een helende crème of gel (bijvoorbeeld op basis van calendula).

 • Griep of koorts

   niet masseren bij koorts 
  – Je kan wel de geneeskracht van je hand gebruiken; bij koorts is de huid heel gevoelig; vasthouden of strelen kan wat verlichting bezorgen.

 • Bij kanker, zwangerschap, verhoogde bloeddruk, diabetes, osteoporose, astma - geen massage

Raadpleeg bij andere complicaties, ziektes of twijfel je (huis)arts.

Wie is wie

Dirk Vieren
Dirk Vieren
Zaakvoerder Levensstroom

In 2006 ben ik gestart als psychotherapeut, mindfulness trainer en massagetherapeut in mijn praktijk Levensstroom. Van jongs af aan was ik al zeer geïnteresseerd in verdieping, groeiwerk en zelfkennis en heb dit met veel enthousiasme kunnen uitbouwen tot dit centrum zoals het er vandaag staat.

meer over mij
Sharon Faes
Sharon Faes
Collega masseuse

Ik ben Sharon Faes, 28 jaar. Ik heb een praktijk Lotusstroom waar ik massage, voetreflexologie en centering geef. Ik volgde mijn passie vanuit mijn hart... 
Vanaf jonge leeftijd was ik al heel snel geïnteresseerd in het menselijk lichaam. 
Ik ging zelf op zoek naar wat mij rust kon geven en hoe ik mijn emoties kan uiten. Via dans kan ik mijn helemaal uitleven, hierin leg ik mijn emoties en volg ik de bewegingen vanuit mijn ziel. Ik ben een gevoelig type waarin ik meer en meer mijn kracht in vind. 
Mensen ondersteunen vanuit het hart met als doel de spanningen naar ontspanning te brengen. 

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd. 
*Zweedse ontspanningsmassage 
*Hotstone massage
*Voetreflexologie 

Deze opleidingen heb ik gevolgd in de schoonheidsschool te Gent (2014 - 2017). Daarna volgde ik Centering Practitioner te Souldance in Moorsele (2017 tot 2021) en Centering master jaar 5de jaar te Souldance in Moorsele (Verdieping emotioneel lichaamswerk: huid, zenuwstelsel, klieren) (2021 - 2022)
Ik volgde meermaals dans workshops om meer voeling te krijgen met mijn lichaam. 
Vanaf september ga ik een opleiding sjamanisme volgen te Souldance in Moorsele (2022 - 2023)

Vriendelijke groeten

Sharon Faes 

meer over mij
Saisuda Kaewprasong, Thaïse masseuse
Saisuda Kaewprasong
Thaïse masseuse

Saisuda has been practicing Thaïse massage for 5 years, and teaching in Thailand for over 3 years. Saisuda`s great personality, sense of humor, and way with words make those 90 minutes in the hot room seem like a piece of cake. She was born in Thaïiland and raised in Belgium...

wie ben ik?

Bekijk de video

Visie en model

Instagram feeds

Gebouw bedrijf Gullegem (Wevelgem) nabij Kortrijk
massagetafels
meditatie
duo massage
yoga houding
Earthlite
Sedona massagetafel
Namaste begroeting
meer foto's  
 • Overheulestraat 237, 8560 Moorsele.