Levensstroom

Home | Contacteer mij |
Kortrijk Gullegem

Levensstroom, praktijk voor psychotherapie, mindfulness, heartfulness, hartcoherentie, Centering en massages

massage Kortrijk Wevelgem-Gullegem

Massages bij Levensstroom te Wevelgem nabij Kortrijk

Van aanraking naar healing

"In ons allemaal zit een diepgewortelde honger
die geen enkele hoeveelheid voedsel kan stillen.
Het is de honger naar de aanraking, naar het voelen.
Het is letterlijk huidhonger."

Sidney B. Simon


Wat is masseren? Hoe ik te werk ga

Massage is niet zo maar wat wrijven en strijken over het lichaam. Er is meer. Masseren houdt niet alleen in je eens lekker te ontspannen. Hoewel ontspanning meestal wel een gevolg kan zijn.

Ik werk vanuit een holistische visie, en benader de mens dus vanuit zijn lichaam, gevoel, denken én energie...

 • Er is eerst en vooral de fysieke aanraking: tijdens een relaxatiemassage wordt niet alleen de oppervlakkige huid behandeld. Ook het bindweefsel, spieren en organen worden gemasseerd. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en je komt tot rust en ontspanning. Een ontspanningsmassage heeft een spierversterkend effect, maakt blokkades los en verbetert de ontgifting van het lichaam door de sterke stimulatie van het lymfesysteem.
 • Niet zelden komen emotionele, vastzittende energie vrij bij een massage. Misschien zijn bepaalde emoties jaren opgesloten geweest in het lichaam waarnaar je lichaamsbouw zich gezet heeft. Door regelmatig voor een massage te kiezen kan er langzaam verandering komen, niet alleen fysiek, maar ook emotioneel. Het is al gebeurd dat iemand tijdens een massagebehandeling in verdriet komt, of kwaadheid voelt...
 • Aan deze emoties hangen ook vaak oude gedachtepatronen en denkbeelden vast die we moeilijk kunnen, willen loslaten. Bij massages leer je je overgeven, loslaten, je in het hier en nu begeven, in de chaos durven staan, van ik zie het niet meer zitten, ik weet niet meer wat te doen. Toch die overgave beleven... in het fysieke, in het emotionele, in het mentaal loslaten.
 • Ook je uitstraling zal veranderen. Veelal komt de gemasseerde persoon met een andere energie naar buiten. Hij/zij voelt zich vrijer, opener, losser, warmer, verbonden... De energetische verandering.

Je vind een overzicht van het aanbod bij Levensstroom en de prijslijst

massages Kortrijk

duomassage Levensstroom

 

Je kan gemasseerd worden met etherische oliën, of zonder olie, met hot stones of op energetische wijze. Verschillende technieken maken het aanbod breed genoeg zodat er voor ieder wat wils is. Ook koppels kunnen hier terecht voor een duo massage.

Alle behandelingen worden gegeven door Dirk. Alleen bij duomassages wordt er geassisteerd door een Thaïse masseuse, of Carline of Cindy..., afhankelijk wie op dat uur zich kan vrij maken.

Om een beeld te krijgen van de salonruimte, de mogelijkheden en alle andere bezigheden die bij Levensstroom worden gegeven, bekijk onderstaande video.

 

Verloop van een massage behandeling

Wanneer je voor de eerste keer komt hebben we voorafgaand een gesprek. Een uitgebreide anamnese of intakegesprek is altijd onderdeel van de eerste behandeling. In dit gesprek komen je wensen en verwachtingen ter sprake, jouw klachten over pijn, recente en oude blessures, sportbeoefening, training van je spieren en medicijngebruik. Welke soort massage je graag had gewild...

Tijdens de behandeling lig je op een massagetafel en omdat er met etherische oliën wordt gemasseerd, worden die lichaamsdelen ontbloot die behandeld worden. Je geniet al voelend, luisterend van ontspannen muziek en geurend van de heerlijke oliën.

Na de behandeling kan je nog even nagenieten. Wanneer het voor jou oké is, kan je je terug aankleden en wordt er nog even naar je ervaring geluisterd.

Het is vanzelfsprekend maar toch even melden dat er geen erotische massages gegeven worden!

Het intake gesprek

We hebben allemaal onze eigen levensgeschiedenis. Wanneer je voor een behandeling komt leg je dat niet even opzij, maar breng je jouw verhaal, geschreven in je lichaam en geest, mee op tafel. Vandaar dat bij een intake het van groot belang is te luisteren naar de vier niveau's van jouw leven:

 • Fysisch lichaam: Wat vertelt je lichaam? Zijn er klachten? Pijnen? Operaties? Breuken? Gewrichtpijnen? Darmproblemen? Allemaal belangrijk om weten vooraleer de masseur begint met de behandeling!
 • Emotioneel: Hoe voel je nu? Wat draag je zo lang mee? Stress? Angst...?
 • Mentaal: Gespannenheid kan veroorzaakt worden door herhalende, terugkerende negatieve denkpatronen, minderwaardigheidsbeelden, zelfkritiek,... Kan je gedachten loslaten? Of neem je ze mee op de massagetafel?
 • Energetisch: Wat voel je rondom jou? Voel je je leeg, uitgeput en uitgeblust? Of energiek en vol energie? En energetisch niveau? Chakra's, energieveld,...

Deze verschillende niveau's beïnvloeden elkaar. Deze processen worden zowel door jezelf als door de omgeving buiten jou veroorzaakt.

relaxerende lichten

Het eerste contact

Het eerste contact zal wellicht gebeuren langs de telefoon. Maar je kan ook per e-mail contact opnemen, hoewel dit het gemakkelijk afspreken van dag en uur niet bevordert. Je kan een afspraak maken overdag of op een avond in de week of op zaterdag of zondag. Met dit formulier Kan je een behandeling reserveren. Lees zeker ook de adresgegevens na.

De behandeling

Je bepaalt wat je wilt laten masseren. Dat kan een bepaald lichaamsdeel zijn, de achterzijde of voorzijde van je lichaam of een totale lichaamsmassage. Je kan voor één keer komen of voor meerder keren. Er zijn verschillende vormen van massages: Californische/Zweedse ontspannings massage met aromatische of etherische oliën, dynamische hapto-relaxatie, cranio sacrale massage , hot stone massage of een chakra massage.
Prijzen vind je in de prijslijst.

Interesse, aanvraag of vragen? Ga hier naar het aanmeldingsformulier of bel: 056/323 969

Wanneer kan er niet worden gemasseerd?

Contra-indicaties

 • Plaatselijke infecties van huid of gewrichten
 • geen massage omdat je die door het masseren zou kunnen uitbreiden.
  wel gebruikt de masseur de geneeskracht van de hand op kleding of verband.

De lichaamsdelen die niet in de buurt van de ontsteking zijn, kunnen met lichte strijkingen gemasseerd worden.

 • Besmettelijke huidaandoeningen (bv. herpes) – hier masseer je niet.
 • Vormen van huiduitslag (zoals eczeem, acne, steenpuisten, warmte-uitslag)

  geen massages
  – wat wel kan is dat de masseuse de geneeskracht van haar hand gebruikt door kleding heen. De delen van het lichaam naast de uitslag die schoon zijn, kunnen wel gemasseerd worden om afvalstoffen uit het weefsel te verwijderen.

 • Zwellingen

  niet masseren op de gezwollen gebieden
  – wat wel kan: de geneeskracht van je hand gebruiken.

 • Bloeduitstortingen

  niet masseren op een bloeduitstorting
  –je kan wel masseren om de plek heen om zo het bloed beter te verspreiden.

 • Lichte cardiovasculaire aandoeningen (zoals spataderen)

  niet masseren op de spatader, er ook niet naartoe masseren
  wel kan je door aanraking healen

 • Ernstige cardiovasculaire aandoeningen (bv. aderontsteking en trombose)

  niet masseren, want er zijn bloedstolsels die bij massage zou kunnen losgemaakt worden
  wel kan de therapeut de geneeskracht van zijn hand gebruiken en healen.

 • Botbreuken en grote kneuzingen

  geen massagebehandeling bij een gebroken bot of als er vermoeden van botbreuk is;
  wel kan je de geneeskracht van je hand gebruiken, en troostende en zachte aanrakingen op andere lichaamsdelen toepassen.

 • Wonden en recente littekens

  niet masseren
  – wanneer de hechtingen minstens vier dagen verwijderd zijn kan het genezen van het litteken positief worden beïnvloed door dagelijks voorzichtig te masseren met een helende crème of gel (bijvoorbeeld op basis van calendula).

 • Griep of koorts

  niet masseren bij koorts
  – Je kan wel de geneeskracht van je hand gebruiken; bij koorts is de huid heel gevoelig; vasthouden of strelen kan wat verlichting bezorgen.

 • Bij kanker, zwangerschap, verhoogde bloeddruk, diabetes, osteoporose, astma - geen masage

Raadpleeg bij andere complicaties, ziektes of twijfel je (huis)arts.

nekpijn mag gemasseerd worden