Levensstroom

Home | Contacteer mij |
linker hoek afgerond SEO rechter afgeronde hoek container

Levensstroom, praktijk voor therapie, Mindfulness en massage

therapie

Therapie bij Levensstroom

Op deze website vind je informatie over verschillende therapeutische werkvormen.

  • Op weg naar een transpersoonlijke groei met methodieken van de transpersoonlijke therapie.
  • Op een andere manier leren omgaan met depressie, angst, stress, negatieve gedachten met behulp van Mindfulness.
  • Negatieve gedachten, getob, schuld- en schaamtegevoelens, lage zelfdunk,... aanpakken met behulp van cognitieve gedragstechnieken.
  • Hoe onstaat onze karakterstructuur: achtergronden en kenmerken van de verschillende karakters.

Transpersoonlijke TherapieZoals elke psychotherapeutische richting kan ook transpersoonlijke therapie je helpen om je leven in kaart te brengen. Op deze manier krijg je een beeld van je persoonlijkheid en leer je ontdekken welke taken er voor je liggen en welke benadering daarbij het meest zinvol zou kunnen zijn. Klik op Transpersoonlijke therapie voor meer informatie betreffende Transpersoonlijke Psychotherapie.

MindfulnessDeze training is gebaseerd op twee pijlers. Enerzijds is er de cognitieve therapie, anderzijds is er de mindfulness.
Mindfulness, ook wel aandachtstraining genoemd, is een meditatietechniek die reeds meer dan 2500 jaar oud is. Mindulness laat je moment na moment opnieuw contact maken met het nu zodat een innerlijke vrijheid ontstaat.
Via de training leert men rechtstreeks met negatieve gedachten, emoties en spanningen omgaan. Zo krijgt men de mogelijkheid bewust aandacht te geven aan stresserende gebeurtenissen. Daardoor ontstaat uiteindelijk een innerlijke vrijheid. Info trainingen Mindfulness.

 

Cognitieve therapieCognitieve therapie onderzoekt de interactie tussen gedachten, gevoelens en gedrag. Het is gebaseerd op de vaststelling dat negatieve gedachten mee de oorzaak kunnen zijn tot psychische klachten. Stresserende gebeurtenissen kunnen leiden tot dergelijke negatieve gedachten en onderhouden zo negatieve gevoelens en lichamelijke spanningen. Lees meer over cognitieve therapie.

KarakterstructurenKarakterstructuren... wat zijn ze en hoe zijn ze ontstaan?
Lowen en Pierrakos vonden in de manier waarop mensen hun spierspanningen controleren een overeenkomst met de basis karakterstructuren. Zij vonden de verschillende spierspanningpatronen. En naast de lichamelijke bouw is een karakter ook zichtbaar door de manier waarop een kind omgaat met zijn geboorterechten. Grosso modo zijn er 5 types van karakterstructuren. Lees meer over Karakterstructuren.