Levensstroom

Home | Contacteer mij |
Kortrijk Gullegem
Hot stone massage

Hot stone massage

Wat is hotstone massage?

Aloëhout, sandelhout, grootbloemige jasmijn,
blauwe lotus, zelfs tussen zulke geurige zaken
is de geur van deugdzaam gedrag nog het beste van alles.

 


Hoe wordt er tewerk gegaan?

Hot stone massage of hete stenen massage kan onder vele vormen en mogelijkheden toegepast worden. Het is geen techniek die op zichzelf staat, maar ik vind het meer een toevoeging aan andere massagebehandelingen.
Hot stones zijn warme basalt stenen, opgewarmd tot ca. 45°C en worden eerst op het lichaam geplaatst, zodat het lichaam kan wennen aan de warmte en dieper kan ontspannen. Vervolgens wordt je zachtjes en rustig gemasseerd met etherische olie. Op deze wijze zullen de stenen gemakkelijker over je lichaam glijden. Telkens wordt er afwisselend gemasseerd met en zonder basaltstenen. Enerzijds masseer ik met mijn handen in combinatie met etherische oliën, anderzijds gebruik ik de hot stone stenen waarmee langzaam lange, trage cirkelende bewegingen worden gemaakt.

Door de combinatie van warmte en bewegingen kan ik dieper op het spierweefsel inwerken. Ik luister vooral naar uw lichaam in stilte en met mijn handen… Eventuele knopen worden losgemaakt, zodat de energie weer vrij door uw lichaam kan stromen. Na de behandeling heb je een uiterst ontspannen gevoel, en een frisse geest..

Positieve werking

Het voorkomt en verhelpt zowel psychische als lichamelijke klachten, stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem en geeft het lichaam een behagelijk gevoel van diepe ontspanning en warmte.
Rug- en nekklachten, stijve spieren en gewrichten, hoofdpijn,... kunnen door Hot stone massage worden verholpen. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels, stimuleert de organfuncties en voert afvalstoffen af. Het bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens.