Kashmirische tandava massageDe kunst van aanraken...

Wat is kashmirische tandava massage?

Kashmirische tantra tandava massage

 

Kashmirische Tandava wordt ook nog wel de Tantra yoga van de aanraking genoemd. Omdat deze massage gepaard gaat met aandachtige, diepgaand aanraking en contact met het lichaam, aandacht voor de ademhaling en intuïtie, is het een diep, helende en zachte vorm van liefdevolle nabijheid. Elke aanraking wordt van binnenuit aangezet. Je maakt een verbindende, helende en erotische reis die je meevoert op een stroom van trage, vloeibare, intense aanrakingen. Deze Tantra massage is als een vloeibare dans, gevoed door heerlijke muziek, dat je toelaat je kwetsbaarheid te eren, je sensualiteit te verdiepen en je laat mee stromen in je vreugde en je verdriet.

In dit liefdevol openen en ontvangen van jezelf, ontstaat een diepwerkende heling door de helende kracht van bewuste intimiteit. De Kashmir massage ontstaat vanuit eenvoud en bewuste ademhaling. Met warme olie wordt je gehele lichaam, rustig met zacht vloeiende bewegingen aangeraakt en verfijnd gemasseerd. Tijdens de massage blijf je ontvangen en aanwezig in de energetische flow. Jij 'moet' niets... Op deze manier ontstaat de weg van openen, in overgave aan jouw stroom, die zich vrij en in alle ‘goddelijkheid’ wil bewegen.

 

Westerse en oosterse tantra

In het Westen wordt tantra nogal eens vereenzelvigd met sexuele, erotische massage. Massage is in Tantra echter maar een klein onderdeel welk niets te maken heeft met het consumeren van seks. In onze cultuur zijn de meesten onder ons noch seksueel, noch spiritueel opgevoed. Het samen laten smelten van twee minnenden is echter een ware kunst! We zitten met ons hoofd nog in ons werk en van daaruit gaan we naar seksualiteit, terwijl het hart gesloten is en het lichaam nauwelijks open om te voelen. Tantra beleven is zoveel verfijnder met het Hart open, meer liefhebbend, veel intelligenter en doortastender in het ontdekken van onontgonnen gebied en het raken van de juiste snaren.

Een Tantra sessie is een bewust beleven. Ook tijdens een massage vraagt het om bewustwording en je hart openen, bevrijden in plaats van bevredigen. Je blijft in de energetische flow en wordt er niet naar een hoogtepunt toegewerkt. Voorafgaande aan de massage vind er een kort gesprek plaats voor een betere persoonlijke afstemming.