Levensstroom

Home | Contacteer mij |
Kortrijk Gullegem
thai massage

Thai massage

Wat is Thaïse massage?

"Maar weinigen onder ons hebben hun verstand verloren,
maar de meesten hebben reeds lang hun lichaam verloren"

— Ken Wilber

 

 

 


Thai massage of of nuat phaen boran is meer dan 2.500 jaar oud. Deze massagevorm is van oorsprong Indiaas en is samen met de boeddhistische monniken naar Thailand gekomen. Ziekte werd gezien als onbalans in geest of lichaam en men zocht hulp in de plaatselijke tempel. Mensen werden behandeld met de 4 elementen uit de traditionele geneeskunde: spirituele ondersteuning, ondersteuning met voeding, massage en kruiden. Er wordt gewerkt vanuit een holistische visie, dit wil zeggen vanuit de kennis dat er een onverbrekelijke verbinding is tussen lichaam en geest. Zo is Thaïse massage een onderdeel van de Thaise medische en spirituele traditie.

Wat zijn de resultaten?

De thai massage heeft als doel:

  • het lichaam te harmoniseren, losmaken van blokkades, en wegwerken van deficiënties langs de energielijnen.
  • Daar waar de traditionele Chinese geneeskunde gebruik maakt van acupunctuur om de druk te manipuleren, stimuleert de Thaise masseuse weliswaar dezelfde punten maar met een helende, stevige aanraking. Op deze manier verminderd de spanning in de punten, en de levensenergie (Prana) kan weer vrijom bewegen.
  • Samen met het beïnvloeden van het energetische niveau, werkt men ook aan het fysieke lichaam. Beginnend onderaan bij de voeten en verdergaand tot aan het hoofd wordt het lichaam van de klant bewogen, losgemaakt en uitgerokken.
  • Deze massagetechnieken werken ook op het emotionele stuk van de mens en kunnen vastzittende emoties losmaken en vrijuit laten stromen.
  • Thai massage is een manier om ziekte te voorkomen, het helpt bij het voorkomen van blokkades vóór zij zich psychisch of fysiek manifesteren, en het verhoogt de flexibiliteit.
  • Het stimuleert de bloedcirculatie en het lymfesysteem.
  • Nek- en rugklachten, hoofdpijn, stijve gewrichten en spieren kunnen door Thai massage worden verholpen.
  • Deze massage gaat eveneens de huid versoepelen alsook de zenuwbanen, spieren en gewrichten.
  • Het vermindert stress en depressieve gevoelens.

Hoe wordt er te werk gegaan?

Het lichaam van de klant wordt tijdens de massage in verschillende yoga-posities gebracht. De masseuse werkt met haar knieën en ellebogen en met haar volledige gewicht. Olie komt er niet aan te pas tenzij wanneer de voeten ook worden gemasseerd. De spieren worden gekneed, ledematen worden uitgerekt en gestrekt, de rug wordt gebogen in een soepele kromming. De masseuse werkt vooral op de energiebanen, Sen-lijnen genoemd, met als doel het opheffen van eventuele blokkades in deze energiebanen zodat de energie weer vrij kan stromen in het lichaam. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de handen, voeten, knieën, ellebogen en onderarmen. Vaak worden gelijktijdig druk- en strektechnieken toegepast. De ritmische manier waarop dit gebeurt heeft een rustgevend effect op de ontvanger en voor de gever kan men spreken van een meditatieve dans. Thai massage is een spirituele praktijk.

De technieken die onze Thaïse massagetherapeute gebruikt gebeuren op een futon of mat en op het blote lichaam zonder etherische oliën. De voet massage is gebasseerd op de oude chinese massage en is goed voor de stimulering van de interne organen, de bloedcirculatie en het ltmfesysteem. De voetmassage gebeurt wel met olie. Deze behandelingen zijn alleen beschikbaar bij duo massages.

Klik hier om terug te keren.