Thai massageTijdens een duo behandeling

Thaise massage

Thai massage

Wat is Thai massage?

Thai massage of nuat phaen boran is meer dan 2.500 jaar oud. Deze massagevorm is van oorsprong Indiaas en is samen met de boeddhistische monniken naar Thailand gekomen. Ziekte werd gezien als onbalans in geest of lichaam en men zocht hulp in de plaatselijke tempel. Mensen werden behandeld met de 4 elementen uit de traditionele geneeskunde: spirituele ondersteuning, ondersteuning met  gezonde voedingmassages en kruiden. Er wordt gewerkt vanuit een holistische visie, dit wil zeggen vanuit de kennis dat er een onverbrekelijke verbinding is tussen lichaam en geest. Zo is Thaïse massage een onderdeel van de Thaise medische en spirituele traditie.

Er zijn 2 stromingen in de Thaise massage. De eerste is ontstaan in het noorden van India, Nuad Bo-Rarn. De traditie vertelt dat Nuad Bo-Rarn is ontwikkeld door een arts (Shivago Komarpaj (of Jivaka Buccha Komar) die een tijdgenoot van de Boeddha was. De noordelijke variant heeft meer stretch oefeningen en een lichtere acupressuur techniek en wordt in het westen vaak als prettiger ervaren dan de "Bangkok stijl" di de zuidelijke variant van Thaise massage is. Deze laatste is statischer en wordt veelal als pijnlijker ervaren. Beïnvloed door de Chinese en Indiase massage en yoga, is dit een vrij stevige massagetechniek waarbij de masseuse op de energiebanen masseert en rek- en strekbewerkingen uitvoert gelijkend op de vele asana's uit de yoga traditie. De drukpunten lijken dan weer veel op de nadi's uit Ayurveda (Indiase geneeswijze) en de meridianen uit de Chinese geneeskunst.

 

Wat zijn de beoogde doelen?

De thaise massage heeft als doel:

  • het lichaam te harmoniseren, losmaken van blokkades, en wegwerken van deficiënties langs de energielijnen.
  • Daar waar de traditionele Chinese geneeskunde gebruik maakt van acupunctuur om de druk te manipuleren, stimuleert de Thaise masseuse weliswaar dezelfde punten maar met een helende, stevige aanraking. Op deze manier verminderd de spanning in de punten, en de levensenergie (Prana) kan weer vrijom bewegen.
  • Samen met het beïnvloeden van het energetische niveau, werkt men ook aan het fysieke lichaam. Beginnend onderaan bij de voeten en verdergaand tot aan het hoofd wordt het lichaam van de klant bewogen, losgemaakt en uitgerokken.
  • Deze massagetechnieken werken ook op het emotionele stuk van de mens en kunnen vastzittende emoties losmaken en vrijuit laten stromen.
  • Thai massage is een manier om ziekte te voorkomen, het helpt bij het voorkomen van blokkades vóór zij zich psychisch of fysiek manifesteren, en het verhoogt de flexibiliteit.
  • Het stimuleert de bloedcirculatie en het lymfesysteem.
  • Nek- en rugklachten, hoofdpijn, stijve gewrichten en spieren kunnen door Thai massage worden verholpen.
  • Deze massage gaat eveneens de huid versoepelen alsook de zenuwbanen, spieren en gewrichten.
  • Het vermindert stress en depressieve gevoelens.

 

Hoe wordt er te werk gegaan?

De Thai massages zijn alleen beschikbaar bij duo massages. Afhankelijk van welke collega er vrij is op het moment dat je reserveert kan er een Thaise masseuse aanwezig zijn. Zie mijn team. Ofwel werkt zij op de mat en is de massage grotendeels zonder olie. Het lichaam van de klant wordt tijdens de massage in verschillende yoga-posities gebracht. De masseuse werkt met haar knieën en ellebogen en met haar volledige gewicht. Olie komt er niet aan te pas tenzij wanneer de voeten ook worden gemasseerd. De spieren worden gekneed, ledematen worden uitgerekt en gestrekt, de rug wordt gebogen in een soepele kromming. De masseuse werkt vooral op de energiebanen, Sen-lijnen genoemd, met als doel het opheffen van eventuele blokkades in deze energiebanen zodat de energie weer vrij kan stromen in het lichaam. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de handen, voeten, knieën, ellebogen en onderarmen. Vaak worden gelijktijdig druk- en strektechnieken toegepast. De ritmische manier waarop dit gebeurt heeft een rustgevend effect op de ontvanger en voor de gever kan men spreken van een meditatieve dans. Thai massage is een spirituele praktijk.

De technieken die onze Thaïse massagetherapeute gebruikt gebeuren op een futon of mat. Bij de behandeling van 1u wordt er zonder etherische oliën gewerkt. Bij een volledige lichaamsmassage wordt er wel gebruik gemaakt van massageolie. De voet massage is gebasseerd op de oude chinese massage en is goed voor de stimulering van de interne organen, de bloedcirculatie en het lymfesysteem. De voetmassage gebeurt wel met olie.

Een andere Thaise masseuse zal op een massagetafel werken en wel met massageolie masseren. Ook zij werkt op drukpunten en meridianen maar zal minder de yoga strekkingen toepassen omdat dit niet de traditionele ontspannende Thaise massage is. Deze worden nl. uitsluitend op een mat gedaan.

boek nu  

Wie is wie

Dirk Vieren
Dirk Vieren
Zaakvoerder Levensstroom

In 2006 ben ik gestart als psychotherapeut, mindfulness trainer en massagetherapeut in mijn praktijk Levensstroom. Van jongs af aan was ik al zeer geïnteresseerd in verdieping, groeiwerk en zelfkennis en heb dit met veel enthousiasme kunnen uitbouwen tot dit centrum zoals het er vandaag staat.

meer over mij
Sharon Faes
Sharon Faes
Collega masseuse

Ik ben Sharon Faes, 28 jaar. Ik heb een praktijk Lotusstroom waar ik massage, voetreflexologie en centering geef. Ik volgde mijn passie vanuit mijn hart... 
Vanaf jonge leeftijd was ik al heel snel geïnteresseerd in het menselijk lichaam. 
Ik ging zelf op zoek naar wat mij rust kon geven en hoe ik mijn emoties kan uiten. Via dans kan ik mijn helemaal uitleven, hierin leg ik mijn emoties en volg ik de bewegingen vanuit mijn ziel. Ik ben een gevoelig type waarin ik meer en meer mijn kracht in vind. 
Mensen ondersteunen vanuit het hart met als doel de spanningen naar ontspanning te brengen. 

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd. 
*Zweedse ontspanningsmassage 
*Hotstone massage
*Voetreflexologie 

Deze opleidingen heb ik gevolgd in de schoonheidsschool te Gent (2014 - 2017). Daarna volgde ik Centering Practitioner te Souldance in Moorsele (2017 tot 2021) en Centering master jaar 5de jaar te Souldance in Moorsele (Verdieping emotioneel lichaamswerk: huid, zenuwstelsel, klieren) (2021 - 2022)
Ik volgde meermaals dans workshops om meer voeling te krijgen met mijn lichaam. 
Vanaf september ga ik een opleiding sjamanisme volgen te Souldance in Moorsele (2022 - 2023)

Vriendelijke groeten

Sharon Faes 

meer over mij
Saisuda Kaewprasong, Thaïse masseuse
Saisuda Kaewprasong
Thaïse masseuse

Saisuda has been practicing Thaïse massage for 5 years, and teaching in Thailand for over 3 years. Saisuda`s great personality, sense of humor, and way with words make those 90 minutes in the hot room seem like a piece of cake. She was born in Thaïiland and raised in Belgium...

wie ben ik?