Levensstroom

Home | Contacteer mij |
Kortrijk Gullegem

Levensstroom, praktijk voor psychotherapie, mindfulness, heartfulness, hartcoherentie, Centering en massages

elektrisch veld en magnetisch veld

Het elektrisch veld en magnetisch veld

Wat is elektromagnetische straling?

 


Wat is een veld?

Het begrip “veld” is een begrip dat in de fysica wordt gebruikt en betekent gewoon de invloed van een object op zijn omgeving. Enkele voorbeelden:

Zwaartekrachtveld   Thermisch veld
zwaartekracht  
Thermisch veld
de aantrekking die de aarde uitoefent en waardoor een appel bv. naar beneden valt is de warmte die door een warmtebron wordt afgegeven
Elektrisch veld   Magnetisch veld
Elektrisch veld
 
magnetisch veld

Het effect van een elektrische lading...
Van zodra de stekker van een toestel in het stopcontact zit, is er een elektrisch veld aanwezig rond de kabels. Ook al is de schakelaar van het toestel niet aan.

Hoe kan je zo’n elektrisch veld waarnemen? Bijvoorbeeld door de tintelingen in je hand als je die bij een televisiescherm houdt.

Wanneer er stroom door de draden vloeit, dus bij verbruik van elektriciteit (bijvoorbeeld als een lamp brandt of een stofzuiger werkt), ontstaat er eveneens een magnetisch veld rondom de kabel en het toestel.

Het is het veld dat je kan zien wanneer je wat ijzervijzel op tafel strooit en er dan een magneet boven plaatst. Het ijzervijzel zal zich in een welbepaald patroon organiseren. Dit is een veld.

Omdat een elektrisch veld altijd samen gaat met een magnetisch veld, wordt dit een elektromagnetisch veld genoemd . Daarbij ontstaat een elektromagnetische golf.

Elektromagnetisch veld

Er zijn verschillende soorten elektromagnetische golven: radiogolven, infrarood licht, zichtbaar licht, ultraviolet licht (denk aan de zon), röntgenstralen of X-stralen, gammastraling. Deze verschillen enkel in frequentie van elkaar. De frequentie bepaalt dus de specifieke eigenschappen en de toepassing van elektromagnetische golven. Ons lichaam reageert ook verschillend op velden van verschillende frequenties.

Golven met een zeer hoge frequentie (gammastraling, X-stralen en bepaalde ultravioletstralen) hebben de eigenschap dat ze de chemische kenmerken van weefsel of objecten veranderen. Deze golven noemen we dan ook ioniserende straling. Deze stralen dringen doorheen levend weefsel, waar ze door de productie van positief geladen atomen (ionen), cellen kunnen beschadigen. Dit kan bv. het risico verhogen op de ontwikkeling van kanker.

De golven met een lagere frequentie, hebben niet de eigenschap om moleculaire verbindingen te verbreken, ze brengen geen ionen voort. We noemen ze daarom niet-ioniserend. Hieronder horen alle elektrische apparatuur, het infraroodlicht en de microgolven (ovens, radar, GSM), televisiegolven en radiogolven, Wireless.

Waarneming van velden

Een sterk elektrisch veld kan je waarnemen. Het gevoel is te vergelijken met een lichte kriebeling zoals bij het aanraken van een televisiescherm waardoor je hoofd- of lichaamshaar rechtop komt te staan.
De meeste mensen kunnen elektrische velden van 50-60 Hz waarnemen. Slechts een beperkt aantal mensen voelen elektrische velden onder de 5 kV/m.

Je kan soms ook een lichte schok voelen wanneer je een metalen voorwerp aanraakt (deurklink, auto). Deze schokjes zijn niet aangenaam maar niet gevaarlijk. Weet dat de lading die je soms krijgt veel lager is dan deze die van nature in ons lichaam aanwezig is...

Wist je dat bv. ook je hart een elektrisch en magnetisch veld ontwikkelt?

Gezondheid en straling

Elektromagnetische straling kan een gevaar zijn voor de gezondheid. Zo geven waterbedden en elektrische dekens deze straling af, doordat zij zijn aangesloten op het spanningsnet. Je slaapt dus letterlijk op elektriciteit en dit is absoluut af te raden. Een waterbed is daarbij een supergeleider, want je slaapt op water... en zoals je weet geleid water zeer goed elektriciteit! Ook matrassen met metaal zoals veringen fungeren als geleider voor de straling en versterken het elektromagnetisch veld. Als je een gevoelig iemand bent kan je het best geen metaal in de directe omgeving van u bed plaatsen, laat staan dat er metaal in je matras zit.
Elektrische straling beïnvloedt de aanmaak van melatonine negatief, wat een nadelig gevolg heeft op het in- en doorslapen, de hartvaten en bloedvaten en het verouderingsproces. Melatonine zorgt er namelijk voor dat je makkelijker inslaapt, dieper slaapt, 's nachts beter herstelt en daardoor 's ochtends fitter wakker wordt.

We worden in toenemende mate blootgesteld aan allerlei vormen van elektromagnetische straling. En deze straling heeft een steeds hogere frequentie en reikt alsmaar verder. Vele mensen voelen fysiek aan de impact op hun lichaam. Dat kan gaan van fysieke klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid, hartkloppingen, evenwichtsstoornissen, misselijkheid, hoge bloeddruk, geïrriteerde ogen, oorsuizen/tinnitus,... met verregaande gevolgen voor gezondheid en het dagelijks functioneren. Bij andere mensen uit dit zich meer in klachten rond gedrag en welbevinden: minder goed slapen,een verminderde weerstand, tekorten in bloedwaarden, een gespannen gevoel, meer geheugenverlies, concentratieproblemen,... Bij het verlichten van de stralingsbelasting in de directe omgeving kunnen de effcten verminderen of zelfs verdwijnen. Vele wetenschappers en ook artsen luiden de noodbel als het gaat om straling.

Want het aantal en het stralingsvermogen van EMF (Electro Magnetic Field) zenders neemt alsmaar meer toe. Zowel binnenshuis: WiFi, computers, mobiele en draadloze huistelefoons (DECT telefoons), magnetron. Maar ook buitenshuis: radiozenders AM en FM, zendmasten 2G, 3G,4G en 5G.
Omdat ons lichaam voor meer dan 80% uit water bestaat, zal de invloed van elektromagnetische straling (EMF) op onze lichaamsvloeistoffen relatief groot zijn. Deze lichaamsvloeistoffen resoneren letterlijk mee op de diverse elektromagnetische frequenties. De gigantische toename van niet-natuurlijke EMF’s zullen daardoor toenemende disharmonische imprints in onze waterhuishouding veroorzaken.

Ben je op zoek naar een oplossing voor straling afkomstig van Wi-Fi, mobiele telefoons, draagbare telefoons, DECT telefoons? Dan is de Harmonic Quantum Resonance Card (HQR-C) een perfecte hulpmiddel. Je kan meer info lezen over de Harmonic Quantum Resonance Card op de website van soulpath: HQR card

De werking van de HQR card

Dat EMF (Electro Magnetic Fields) naast een effect op de temperatuur van verschillende lichaamsdelen (waar de veiligheidseisen van de overheid op gestoeld zijn), OOK een effect heeft op WATER is nog erg onbekend. In deze video wordt uitgelegd hoe dat precies zit. Aan het eind is er een uitleg hoe HQR (Harmonic Quantum Resonance) Tegnologie de negatieve effecten op het lichaam kan omzetten in positieve. Bekijk de videao over de werking van de Harmonic Quantum Resonance Card.

Koop bij soulpath de Harmonic Quantum Resonance Card HQR Card

Magnetische noorden en slapen

Vele dieren zoals postduiven en trekvogels zijn verbonden met het magnetisch noorden. Ook mensen zijn dat. Als het magnetisch veld verstoord raakt (en dat is momenteel aan het gebeuren...: Magnetisch veld van de aarde wordt zwakker) heeft dit invloed op alles wat leeft en spoelt er regelmatig een lading zeehonden, walvissen, potvissen of dolfijnen aan.
Het is bewezen dat mensen beter slapen als ze in de noord/zuid-as liggen. Het beste is het als je met het hoofd naar het noorden en je voeten naar het zuiden ligt. Waarom dat zo is is niet bekend maar dat het werkt is een feit. Door die noord/zuid-as komen je eigen energievelden in evenwicht. Als je moeite hebt met slapen of of slecht doorslaapt is het zeker de moeite waard eens te proberen.

Voorpagina | Algemene Voorwaarden | Privacybeleid | Contacteer Levensstroom | © 2007 - 2022 Levensstroom | Routebeschrijving |

Overheulestraat 237, 8560 Moorsele | 056 444796