Levensstroom

Home | Contacteer mij |
linker hoek afgerond SEO rechter afgeronde hoek container

Levensstroom, praktijk voor therapie, Mindfulness en massage

hartresonantie

Kennismakingsavond Hartresonantie

Info avond over hartcoherentie en omgaan met stress en burn-out.

 

Het hart lijdt in de mate dat het zich sluit

Deepak Chopra

 Hartresonantie als preventie tegen stress en burn-out

Het komt meer en meer voor: stress, burn-out, vermoeidheid, slapeloosheid... Ons brein moet in vergelijking met de vorige eeuw, steeds maar meer informatie verwerken. Elke dag komt er enorm veel info binnen via sociale media, televisie, smartphone, tablet... Komt daarbij de druk op het werk, de ene deadline na de andere halen, taxi spelen voor de (klein)kinderen, sociale verplichtingen nakomen, het huishouden runnen,... We hollen van hot naar her, en soms lopen we onszelf op die manier voorbij. Ons brein kent geen rust meer. De drang om mijn mobiel te checken, heb ik nog berichten gekregen of heeft iemand iets op Facebook geplaatst? Allemaal veel minder belangrijk dan waar ik mee bezig ben en toch wordt mijn focus en prestatievermogen steeds minder...

Herken je dit? Dan is hartresonantie als makkelijk aan te leren techniek om je dagelijkse stress aan te pakken een uitstekend redmiddel? Hartresonantie is een evenwichtige toestand waarbij er een regelmatige, gebalanceerde afwisseling van versnelling en vertraging van het hartritme optreedt. Bij stress, woede, verdriet, angst, frustratie en irritatie verandert het patroon van het hartritme plotseling en ongelijkmatig. Dat is voor de hersenen een signaal dat er stress is. Door middel van hartresonantie of hartcoherentie kom je tot een optimale samenwerking tussen hart, het emotionele brein en het verstandelijke brein. Eenvoudige en korte oefeningen zullen je helpen deze staat te bereiken.

Deze avond wil een kennismaking zijn met hartcoherentie. Wat is het? En hoe kan het mij helpen? Aan de hand van een PowerPoint presentatie zal Dirk Vieren je uiteenzetten wat stress is, welke fysieke gevolgen het met zich meebrengt en hoe je je hart en brein kan laten samenwerken om terug in een rustige modus de dagelijkse bezigheden aan te gaan.

Concreet

Waar: Levensstroom, Nijverheidslaan 21, 8560 Gullegem

Wanneer: Vrijdag 14 december 2018 om 19u.

Prijs: 12 €.
Wens je na deze avond de training te volgen dan betaal je 30 €. De inhoud van deze groepssessie komt overeen met de inhoud van de eerste sessie van de individuele therapie. De eerste sessie heb je dan al gevolgd en de volgende sessie testen we je hartvariabiliteit met biofeedback apparatuur, je krijgt een samenvatting van de eerste sessie én de eerste huiswerkoefeningen via e-mail.

Telefoon: 056/323969

Inschrijven: Met dit formulier

Voorpagina | Overzicht | Algemene Voorwaarden | Privacybeleid | Contacteer Levensstroom | © 2007 - 2018 Levensstroom |