Levensstroom

Home | Contacteer mij |
linker hoek afgerond SEO rechter afgeronde hoek container

Levensstroom, praktijk voor therapie, Mindfulness trainingen en massage

Wat is zijnsoriŽntatie?

Wat is zijnsoriëntatie?

Aandachtig aanwezig zijn, zonder oordeel, in het nu moment

We zijn geen menselijke wezens op een spirituele reis,
we zijn spirituele wezens op een menselijke reis.


Wat is zijnsoriëntatie?

Zijnsoriëntatie is een levenspad, een weg waar je je leven lang mee bezig bent op het oriënteren op Zijn, de altijd aanwezige gronddimensie van het bestaan. Eenmaal je geproefd hebt van deze open ruimte van zijn dan pas ga je merken dat al het andere waarmee je dagelijks bezig bent, gedachten, gevoelens, gedrag en patronen niet echt te maken heeft met wie je echt bent. Het zijn psyche dingen, waar je als mens van nature uit gewoon bent aan vast te houden. Maar zonder het je wel beseft heeft dit alles je in de greep en kom je er niet los meer van. Zo streef je altijd naar beter en vermijd je het onaangename. Eenmaal je daaruit kunt stappen ervaar je een open ruimte en kom je in contact met levenslust, kracht en inspiratie.

Zijnsoriëntatie is een combinatie van spirituele beoefening en elementen van psychologie en psychotherapie. De spirituele bron – de non-duale grond – is zowel het beginpunt als eindpunt. Je bent al vrij. Je bent al verlicht. Dat is het uitgangspunt. Via meditatie maak je contact met je wijsheidsgeest en breng je je energie tot stroming.
De psychologische kant helpt je de patronen van je gewoontezelf te kennen en te onderzoeken. Door diepgaand zelfonderzoek krijg je inzicht in jouw eigen psychologische ontwikkeling. Dit zal je helpen om losser en vrijer te worden ten opzichte van je gewoontes.

Door je geest de gewoonte aan te leren om te ‘rusten in Zijn’ krijg je een geweldig uitgangspunt om je leven op een vrije, gelukkige manier tot vervulling te brengen: in werk, relaties en maatschappelijke betrokkenheid.

zijnsoriëntatie

 


Hans Knibbe

Rusten in Zijn

Het exploreren van je Zijnsdimensie is bedoeld voor hen die open staan voor hun innerlijke schoonheid, vrijheid en liefde en die verlangen om hun leven van daaruit vorm te geven. Het mooie van de Zijnsgeoriënteerde benadering is dat jouw Spirit en verlichte aard vanaf het begin worden aangewakkerd en dat je allerlei methodes aangeleerd krijgt om het contact daarmee te verdiepen. Zo ga je van het begin af aan inherente wijsheid, vreugde en kracht ervaren. Dit noemen wij de kunst van het ‘rusten in Zijn’.

Kennismaken met zijnsoriëntatie

Wil je even proeven van wat zijnsoriëntatie is dan kan dit in de vierde module van een heartfulness training.

 

 

 

 

 

<Terug naar boven>

Voorpagina | Overzicht | Algemene Voorwaarden | Privacybeleid | Contacteer Levensstroom | © 2007 - 2018 Levensstroom |