Hoe het begon
Eten was tot voor enkele jaren geleden niet echt iets waar ik me veel mee bezig hield. Ik at graag, veel en zeer gevarieerd. Ik had geen gezondheidsproblemen, geen allergieën of reacties op beplaalde voedingsstoffen. Ik mocht dus eigenlijk alles eten. Het is pas vanaf 2016 dat ik me meer ben beginnen verdiepen in voeding en wat al of niet gezond is waardoor er een nieuwe wereld is open gegaan. En ook hoe veel onwetendheid er de dag van vandaag nog bestaat omtrent gezonde voeding
Het is door gesprekken met een ingenieur scheikunde, gespecialiseerd in voeding, dat ik in contact ben gekomen met voedingsleer en ingezien heb hoe belangrijk het is hieromtrent kennis te hebben zodat hetgeen we eten een positieve invloed heeft op onze gezondheid en welbehagen. Wat we in onze mond steken is niet zomaar zonder gevolgen. Als ik kijk naar de tekens van de tijd en constateer dat, ondanks de revolutionaire ontwikkelingen in de medische wereld, de vernuftige medische apparatuur, de steeds maar specifiekere groeiende kennis over het menselijk lichaam, er nog nooit zo veel ziektes en aandoeningen zijn zoals kanker, diabetes type 2, darmklachten en darmziektes, hersenaandoeningen,... dan is er toch iets dat niet echt klopt. Deze ziektes afdoen als afkomstig van uiterlijke factoren zoals roken, slechte lucht, zure regen,... is te simpel en ontwijkt de verantwoordelijk bij onszelf om te moeten kijken wat we zelf allemaal in ons lichaam stoppen. Meer en meer ben ik mij in voeding gaan beginnen verdiepen o.a. door het boek van Kris Verburgh, de voedselzandloper en de kookboeken van Pascale Naessens en realisseerde ik me hoe belangrijk inzicht is in wat we eten. De getuigenissen van mensen die hun voedingspatroon hebben aangepast en daardoor veel beter zijn geworden, gewicht zijn afgevallen, gelukkiger leven, minder aandoeningen hebben bevestigen dat eten een heel belangrijke factor is voor onze gezondheid.
Wat is ?