Levensstroom

Home | Contacteer mij |
Kortrijk Gullegem

Levensstroom, praktijk voor psychotherapie, mindfulness, heartfulness, hartcoherentie, Centering en massages

bodyspirit

Bodyspirit

De wijsheid van het lichaam

Beschouw jezelf en je mogelijkheden als de binnenkant van de cirkel.

 

 

 


Wat is bodyspirit?

Bodyspirit zegt ons iets over de wijsheid van ons lichaam. We beseffen nog niet dat ons lichaam een enorme rijkdom aan informatie bevat. Een dokter kan soms fysiek aan het lichaam voelen waar en welke klacht er aanwezig is. Maar onderliggend is ook een emotionele gevoelslaag aanwezig. Of een centering practitioner kan ook een energie voelen in het lichaam die lijdt tot bepaalde klachten.

Een Centering Practitioner werkt met het dynamisch model van Centering�. Door te werken met de totaliteit van het menszijn, namelijk het fysieke - mentale - emotionele en energetische lichaam, kan hij inzicht geven in bepaalde patronen, klachten,...

Opbouw van bodyspirit

Net zoals het model van Centering werkt met 4 niveau's en 8 velden, zo is het lichaam opgebouwd uit vier sferen en acht lagen en een centrum.

De 4 sferen

Het lichaam bestaat uit vier sferen. Elke sfeer heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten en krachten.

 1. bekkensfeer
 2. buiksfeer
 3. borstsfeer
 4. hoofdsfeer

Een Centering Practitioner gebruikt de sferen als ingangspoort tot de 4 niveaus van het model Centering®. Werken op een bepaalde sfeer zet verandering in gang die ook van invloed is op de andere sferen en niveau's. Zo wordt de dynamiek van het model Centering® op gang gebracht door in te werken op het lichaam.

De 8 lagen

Het lichaam is georganiseerd in 8 lagen. Deze lagen zijn steeds verbonden met elkaar en beïnvloeden elkaar onderling. Elke laag is een bron van uitgesproken kwaliteiten die gevoeld kunnen worden en daar waar nodig kunnen in beweging gebracht worden.

 1. De botten
 2. De spieren
 3. De organen
 4. De fasciën
 5. De vloeistoffen
 6. De endocriene klieren
 7. Het zenuwstelsel
 8. De huid

De 8 lagen geeft de CP een reëel beeld van hoe de persoon zich dagdagelijks voelt, hoe hij in relatie staat met anderen en hoe hij functioneert in de wereld. Het verschaft hem ook meer informatie omtrent de oorzaak van de fysieke klachten, de compensatiemechanismen en de noden die de persoon nodig heeft om zich beter te voelen in zijn vel. De lagen worden ook aangewend om de specifieke energieën en kwaliteiten te leren gebruiken.

 

Voorpagina | Algemene Voorwaarden | Privacybeleid | Contacteer Levensstroom | © 2007 - 2022 Levensstroom | Routebeschrijving |

Overheulestraat 237, 8560 Moorsele | 056 444796