Levensstroom

Home | Contacteer mij |
linker hoek afgerond SEO rechter afgeronde hoek container

Levensstroom, praktijk voor therapie, Mindfulness en massage

waterdruppel

Wat is heartfulness?

De weg van het hart

‘Voor mij is er alleen het reizen langs wegen met het Hart
 langs elke weg die maar een Hart heeft.
 En de enige uitdaging die de moeite loont is,
 hem over zijn hele lengte te bereizen.
 En daar reis ik, kijkend, ademloos kijkend…

 Uit de lessen van Don Juan van Carlos Castaneda


Wat is Heartfulness?

test Verdieping van Mindfulness

Heartfulness is enerzijds een heropfrissing van mindfull aanwezig zijn in het nu en anderzijds een verdiepende exploratie van hart-energie en hart-meditaties. Mildheid vanuit het open hart - jegens jezelf en diegene waarmee je in relatie bent - staat centraal. Essentieel voor deze hart-energie is dat die ‘stromend en dynamisch’ is en daarom is het ook passend om - naast de zittende meditaties - deze ook via lichamelijke beweging te exploreren.

Vanuit deze meditatie ontwikkelen we diverse toepassingen voor het bevorderen van mildheid, openheid en inzicht in de bewegingen van je eigen hart én hoe je van daaruit in open relatie staat met de ander. Via lichaamswerk en meditatieve bewegingsvormen - geïnspireerd door de 5 ritmes - wordt de stroming van het hart verder verdiept, geïntensiveerd en gevierd.

In deze workshop volgen we de structuur van een Mindfulness-training. We werken voornamelijk ervaringsgericht met ‘westers vertaalde’ meditatieve werkvormen uit verschillende tradities en psychotherapeutische richtingen. Via korte deelrondes en beknopte inleidingen worden de ervaringen ook theoretisch gekaderd. Van deze meditatie-vormen worden handouts (schriftelijk uitgewerkte overzicht met beknopte informatie) aangeboden, zodat jij als deelnemer na de bijeenkomst de ervaren meditaties thuis verder kunt praktiseren.

Daarnaast wordt er ook stil gestaan bij die zaken die het ons moeilijk maken om helemaal vanuit het hart te leven. Door kwetsuren, onaangename ervaringen, negatieve interpretaties,… ervoeren we als kind verdriet en sloten we ons hart. Emoties werden niet toegelaten, onderdrukt, vergeten,… en dit zette zich ook vast op ons lichaam: spieren spannen zich aan, bepaalde delen van het lichaam worden hard, vast, onbewegelijk… Om het hart opnieuw te openen is het daarom noodzakelijk om ook via lichaamswerk (stretching, dans, beweging, ritme, muziek, adem) en emotioneel werk dieper te gaan in onszelf en tot inzicht te komen. De spirituele dimensie, het leven in het nu en de hartmeditaties, zal ons helpen dieper tot onszelf te komen en de rijkdom van ons wezen zichtbaar te maken.

Het hart van onszelf, onze wezenskern ligt diep verborgen onder de lagen van het ego. Met onze maskers tonen we aan de buitenwereld niet onze echte ik. Veel eigenschappen van onszelf hebben we verborgen gehouden voor onszelf en de ander. In deze workshop willen we dan ook deze schaduwstukken opnieuw vinden omdat ze een deel uitmaken van wie we echt zijn. Alleen zo komen we meer en meer tot de kern van onszelf, door dat wat verborgen is weer aan het licht te brengen…

Naast de aangeboden Mindfulness-oefeningen zal er dus gewerkt worden met visualisaties, lichaamsbeweging en meditatieoefeningen vanuit het hart.

 

Data trainingen

Data module 4 Gullegem: 8 zaterdag voormiddagen, gemiddeld om de twee weken, vanaf september 2018 van 10u00 tot 13u00.

15/09/2018 - 29/09/2018 - 20/10/2018 - 27/10/2018 - 10/11/2018 - 24/11/2018 - 08/12/2018 - 22/12/18

Heb je interesse, stuur dan een e-mail of schrijf je hier in: inschrijvingsformulier.

Waar:
Module 4: Levensstroom, Nijverheidslaan 21, Gullegem - Wevelgem (nabij Kortrijk)
Module : Levenscirkel, Oostendsesteenweg 7, 8000 Brugge

Prijs: De prijs van deze workshop bedraagt 300 €, te voldoen bij de inschrijving, werkmap en begeleidende oefeningen inbegrepen. Betaal je vroeger dan 3 weken voor de start van de training dan betaal je slechts 270 €.

Inschrijven: Gebeurt via het inschrijvingsformulier
Info: Heb je nog vragen bel dan op het nummer 056 323 969 of stuur een e-mail
Andere locaties: Wil je heartfulness graag volgen in jouw buurt, bijvoorbeeld Brugge, Gent, Antwerpen, Kortrijk, Gullegem,... laat het mij dan weten...

 
Voorpagina | Overzicht | Algemene Voorwaarden | Privacybeleid | Contacteer Levensstroom | © 2007 - 2018 Levensstroom |