Levensstroom

Home | Contacteer mij |
Kortrijk Gullegem

Levensstroom, praktijk voor psychotherapie, mindfulness, heartfulness, hartcoherentie, Centering en massages

wetenschappelijke studies

Chi Machine: wetenschappelijke studies

Nieuwe energie door ontspanning

“15 minuten met de chi machine in plaats van 90 minuten wandelen.”

 


Onderzoek bij klanten met Lymfoedeem en ander oedeem

Dr. Neil Piller, een internationaal gerenommeerde lymfoloog, voerde in 2000 een studie uit naar de chi machine aan de Flinders University in Australië. Cliënten met lymfoedeem en ander oedeem werden dagelijks behandeld met de chi machine. De meesten meldden verminderde pijn en significant verhoogde kwaliteit van leven.
Alle studiedeelnemers konden hun gewicht verlagen.

Mensen in de normale controlegroep verloren in de eerste drie weken gemiddeld 0,6 kilogram en de groep met veneus oedeem gemiddeld 1,45 kilogram.
Vergelijkbare resultaten kwamen van Prof. Dr. med. Uwe Stocksmeier van de Wiedemann-kliniek München en Peter Rosmann van het Centrum voor Holistische Diagnostiek. "Tijdens het activeren van de chi machine, neemt de bloedcirculatie van het weefsel toe tot twee en een half keer en worden de lymfen gestimuleerd." Peter Rosmann legt verder uit: "Dit helpt onder andere mensen die last hebben van zwakte van het bindweefsel aan spataderen of sinaasappelhuid: de betere bloedcirculatie zal de huid steviger maken met de tijd.
De lemniscaat-achtige slangbeweging van het lichaam zorgt ervoor dat de chi begint te stromen en doet hetzelfde als de Aziatische mensen die dagelijks fysieke oefeningen doen, zoals Tai Chi of Qi Gong. De activering van de subtiele levensenergie. In de Indiase traditie wordt deze chi pranha genoemd. Metingen bij het Centrum voor Toegepaste Diagnostiek tonen aan dat de chi machine de chi-flow verbetert in de subtiele meridianen van het lichaam die bekend zijn van acupunctuur en energetische blokkades loslaat.
Iedereen voelt deze levensenergie na de eerste keer, volgens veel gebruikers. Zodra de chi beweging stopt, begint de invloed van de chi machine op het lichaam te werken. Het lichaam stroomt door golven van energie die als aangename tintelende en tintelende prikkels over het hele lichaam wordt ervaren. Dit duurt enkele minuten en het lichaam komt dan in een staat van intense rust en ontspanning.

Evenwicht tussen beide hersenhelften

Een zeer belangrijke taak in ons leven is om beide helften van de hersenen te synchroniseren. Gezondheidsadviseurs wijzen erop dat de chi machine de eigenschap bezit via de uniforme 8-punts-oscillatie het bewuste en het onbewuste balanceert, yin en yang:

"Door de mannelijke bewegingsactiviteit leidt de chi machine ons naar het vrouwelijke rijk van rust en loslaten. Het helpt om de superioriteit van de mannelijke pool, zoals rationaliteit en uiterlijk leven, met al zijn druk en stress te verminderen, en om in onze levens de vrouwelijke pool te introduceren die wordt gekenmerkt door gevoelens, ontspanning, contemplatie, beelden en dromen. Op deze manier kunnen we met de chi machine een nieuwe balans en centrum vinden."

Lees hier meer over getuigenissen en ervaringen van gebruikers van dit massagetoestel.