Levensstroom

Home | Contacteer mij |
Kortrijk Gullegem

Levensstroom, praktijk voor psychotherapie, mindfulness, heartfulness, hartcoherentie, Centering en massages

Infrarood deken

Infrarood deken

Therapeutische deken met infrarood en damp

Iedereen voelt wel ergens in zijn lichaam spanning en stress. Sommigen ervaren pijn in hun schouders, anderen voelen een stijve nek of rug en weer anderen hebben vermoeide benen. Met het infrarood deken kan je om het even welke zone van je lichaam verwarmen en zo het helemaal afstemmen op je persoonlijke behoeften.

Prijs: 147 €

bestel


Infrarood matje

Een infrarood deken is een deken dat door middel van infrarood werking warmte uitstraalt. Als je dit dekentje ergens op je lichaam legt ga je die bepaalde zone opwarmen. Hierdoor ontspannen de spieren.
De infrarooddeken wordt door middel van klittenband dicht gevouwen en wordt bedient door middel van een bedieningspaneel. Hiermee kan je de temperatuur ingestellen van 30 tot 75 graden Celsius en de tijdsduur (tussen de 5 en 60 minuten).

Spier- en gewrichtsaandoeningen

Spier- en gewrichtsaandoeningen zijn veel voorkomende klachten. De warmte van infraroodstraling kan hierop een gunstig effect hebben. De digitaal aangestuurde warme deken met FAR infrarood ontrekt vochtige lucht uit de omgeving en zet dit om in damp. De Carbon elektrissche bedrading zorgt voor een snelle opwarming. De hoogst mogelijke temperatuur instelling is 75° C. De warmte dringt diep door in je huid en stimuleert de bloedcirculatie. De spierspanning neemt af en ook de gewrichtspijn verminderd. Het wordt veel gebruikt in de medische verzorging en heeft een helend effect bij reuma.
Naast de goede werking op de spieren worden ook giftige stoffen uit de omgeving sneller het lichaam uitgewerkt. Deze grondige reiniging heeft ook een positieve invloed op de huid. Deze zuiverende werking vermindert huidaandoeningen zoals acné, psoriasis en eczeem.

De werking van dit matje heeft voor heel wat specifieke klachten positieve uitwerking. Het is een manier om tot rust te komen voor wie stress heeft, overspannen is of kans op burnout heeft. Heb je last van koude handen, voeten,... dan is dit ideaal! Gewoon om je op te warmen. In die zin kunnen masseurs, schoonheidsspecialisten, kinesisten, massage therapeuten,... verrassend beter werk verrichten indien ze hun klanten bv. eerst een kwartiertje onder het infrarood deken laten liggen. Hierdoor wordt de huid en spieren al opgewarmd en is het klaargemaakt om dieper werk te verrichten.

Gebruik er het infra rood matje vermindert ook pijn bij spier- en gewrichtsaandoeningen, is helend bij reuma, helend bij fibromyalgie, artrose, de ziekte van Bechterew, allerlei huidaandoeningen als psoriasis, acné,...

Hoe werkt infrarood?

Infrarood licht dringt diep door in de huid en spieren. Waardoor de lichaamstemperatuur stijgten ook de hartslag en de bloedcirculatie. Door de temperatuurstijging gaan de bloedvaten uitzetten en gaat de huid transpireren. Dit stimuleert de stofwisseling en zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Er zijn verschillende manieren om je lichaamstemperatuur te verhogen:

 • Sporten, hardlopen of fietsen
 • Een warm, heet bad of een hete sauna
 • Het gebruik van een infrarood deken / mat of een infrarode sauna.

Het aantal witte bloedcellen neemt op die manier toe en daardoor versterk je jouw immuumsysteem. Door deze versnelde afvoer van afvalstoffen heb je minder opgehoopte zuren en dus ook minder spierpijn. Naast het versneld afvoeren van afvalstoffen worden ook voedings- en bouwstoffen sneller aangevoerd. Je lichaam herstelt daardoor ook sneller van een grote inspanning of een aandoening. Daarnaast zorgt de versnelde stofwisseling ervoor dat spieren beter doorbloed zijn en dit maakt ze weer langer en soepeler. Je immuumsysteem, de afweer tegen virussen en bacteriën wordt opgebouwd.

Werking en voordelen

In een traditionele sauna transpireer je water en natrium. In een infrarood deken is het mogelijk om zware metalen als lood en zink en andere afvalstoffen kwijt te raken.

Door de werking van de carbon wires (die het infrarood uitzenden) ontstaat in de infrarood sauna een intense warmte die a.h.w. uit het lichaam komt. De infrarode deken heeft dezelfde effecten als de infrarood sauna. Het grote voordeel van de infrarood deken is de doeltreffende ontgifting van het lichaam. Naast water bevat het zweet ook cholesterol, vet en allerlei gifstoffen.

Personen die ondermeer lijden aan reuma, fibromyalgie, de ziekte van Bechterew, huidaandoeningen als psoriasis, artrose,... ervaren pijnverlichting na het gebruik van onze infrarooddeken. Heb je ervaring met het dekentje dan vind ik het leuk dat je jouw getuigenis deelt. Zo kan je anderen helpen aan hun gezondheid!  

Positieve effecten op lichaam dankzij infrarood deken:

• het maakt de spieren soepeler
• het bevordert de afvoer van afvalstoffen uit je lichaam
• geeft ontspanning
• stimuleert de vetverbranding
• bevordert het immuunsysteem
• zorgt voor soepele gewrichten
• ondersteunt het herstel van de lichaamscellen
• het kan een goede nierfunctie bevorderen
• verbetert de huid
• het bevordert een goede nachtrust

Waarschuwing

Hoewel compleet ongevaarlijk, is het raadzaam een arts te raadplegen indien er vanwege uw gezondheid twijfel zou kunnen zijn omtrent het gebruik van de infrarood deken. Dit geldt voor:

 • Zwangere vrouwen
 • personen onder invloed van sterke geneesmiddelen
 • mensen met ernstige spierontstekingen
 • reuma patiënten in acute fase

Hoewel het bewezen is dat infrarood voor reumapatiënten verlichting biedt bij pijn- en stijfheidsklachten, dien je toch voorzichtig te zijn wanneer de reuma zich in een acute fase verkeert. Onder invloed van de warmte verergert dan namelijk de ontsteking. Infrarood toepassingen zijn alleen doelmatig zolang de ziekte in een rustige fase verkeert. Raadpleeg daarom altijd uw arts.

 

Specificaties

 • Temperatuur instelling: 30°- 75° C
 • Gewicht: 1,5 kg
 • Gewicht totaal: 2,3 kg
 • Afmeting: 68 x 36 cm
 • Afmeting doos: 70 x 12 x 41 cm
 • Voltage: 230 Volt

infrarood deken handleiding infra rode mat met warmte

Bestellen

Kom gerust het Infrarood deken eens uittesten. De massagetijd ligt rond 30 minuten.
Voor oefensessies zie prijslijst gebruik massagemat.

Deze warmte dekens zijn eveneens te bestellen in de winkel
Prijs: 147 €.